Afellay keert terug bij PSV

Artikel
Afellay keert terug bij PSV

Ibrahim Afellay (33) keert terug in de A-selectie van PSV. De middenvelder tekent een eenjarig contract en sluit per direct aan bij de groep van hoofdtrainer Mark van Bommel. “Daar ben ik erg blij mee”, zegt de coach van PSV. “Ibi heeft als speler bepaalde eigenschappen die iedere trainer graag in zijn selectie heeft. En hij brengt een flinke dosis ervaring mee.” De Utrechter zelf kijkt natuurlijk uit naar zijn rentree in Eindhoven. “Na jaren met veel tegenslag is het hartstikke mooi om juist bij PSV deze kans te krijgen.”

Zowel Van Bommel als Afellay refereren vanzelfsprekend aan de voorbije jaren, waarin Afellay als gevolg van diverse blessures weinig in actie kwam bij het Engelse Stoke City. “Ibi heeft een hele zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde”, vertelt technisch manager John de Jong. “Hij heeft onder begeleiding van één van onze fysio’s maandenlang keihard gewerkt om fit te worden. Bij PSV onder-19 heeft hij vervolgens de groepstraining opgepakt en ook dat ging prima. Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen met een A-selectie. Ibi is een van ons en nog steeds een voetballer met veel kwaliteiten. Het is dus logisch dat wij hem deze kans bieden. We hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken en daarom hebben we ook een optie in het contract opgenomen.”

De 53-voudig international van Nederland keert met een goed gevoel terug bij de club die hij in 2011 verruilde voor FC Barcelona. “Ik heb hier vijftien jaar van mijn leven doorgebracht en de mentaliteit die hier heerst past bij mij. In de voorbije maanden heb ik dat weer ervaren. Het voelt goed om hier weer aan de slag te gaan.”

De tekst loopt verder onder de afbeelding

In januari 2011 vertrok Afellay naar FC Barcelona In januari 2011 vertrok Afellay naar FC Barcelona

Afellay keerde maandag terug van een korte vakantie en ondergaat dinsdag zijn medische keuring. Vanaf morgen traint hij met de A-selectie. Van Bommel: “Natuurlijk, hij heeft lang niet gespeeld. Dat weten we en daar houden we rekening mee. We gaan op een verantwoorde manier met hem aan het werk.”

Bekijk ook

Mart & Maddy | 'Mart en Ajax'

Video

'Ik laat me niet gek maken'

Video

`Iedereen is fit voor FC Utrecht`

Video