Academy | PSV gaat samenwerking aan met Jeonbuk Hyundai Motors

Academy | PSV gaat samenwerking aan met Jeonbuk Hyundai Motors
2 min

PSV Eindhoven en Jeonbuk Hyundai Motors gaan samenwerken. De club uit Zuid-Korea en PSV gaan kennis overdragen op het gebied van de jeugdopleiding. PSV-icoon Ji-Sung Park is directielid bij de club uit de K League 1.

De belangrijkste doelstelling is het verder versterken van elkaars jeugdopleiding. PSV Hoofd Academy, Ernest Faber, licht toe hoe men dat wil bereiken. "Op korte termijn zal een PSV-delegatie van experts en trainers afreizen naar Zuid-Korea. Daar zullen we onze jeugdopleidingen analyseren en op basis daarvan geven we adviezen.” 

Getalenteerde jeugdspelers van Jeonbuk Hyundai Motors komen later dit jaar naar PSV Campus De Herdgang. Dan trainen ze mee met de talenten van PSV Academy. “Zo willen we samen een goed beeld krijgen waar we staan in onze talentontwikkeling”, vertelt Faber.

Ji-Sung Park
Tweevoudig landskampioen met PSV, Ji-Sung Park, is enthousiast over de samenwerking. “PSV Academy leidt spelers op voor de internationale top. Toen we werden benaderd, hebben we geen moment getwijfeld. We kijken er enorm naar uit om van elkaar te leren.” Met de samenwerking weet PSV wederom een PSV-icoon aan zich te binden.