Aanpassing rookbeleid Philips Stadion

Aanpassing rookbeleid Philips Stadion
2 min

In alle publieke ruimtes in het Philips Stadion mag met ingang van 1 juli 2019 op wedstrijddagen niet meer gerookt worden. Naast reguliere tabakswaren zijn per juli ook alle vormen van e-smoking niet langer toegestaan.

Uitbreiding
De inpandige ruimtes van het stadion zijn al jaren rookvrij. De uitbreiding van het rookverbod geldt nu voor het publiekelijk toegankelijke gedeelte van het stadion. Dat betekent in de praktijk dat het niet langer is toegestaan om op de tribune, de trappen, trapopgangen, op of langs het veld te roken. Het aansteken van tabakswaar of vormen van e-smoking mag pas weer wanneer het stadion is verlaten.

Rookvrije generatie
PSV maakt deze keuze omdat de club haar steentje wil bijdragen aan het creëren van de rookvrije generatie en vindt het niet langer passend om kinderen en niet-rokers te confronteren met rokers. Eerder al werd om dezelfde reden De Herdgang rookvrij verklaard. De wijziging zal worden opgenomen in het huishoudelijk reglement van het Philips Stadion. Seizoenkaarthouders zijn reeds geïnformeerd over het gewijzigde beleid. Voor relaties van PSV die zich in onoverdekte zakelijke ruimtes van het Philips Stadion bevinden geldt een uitzondering op het rookbeleid. In de genoemde ruimten is het vanaf het laatste fluitsignaal toegestaan te roken.

Naleving
Vanaf de start van het seizoen zal door PSV ook worden toegezien op de naleving van dit verbod en zullen in eerste aanleg mensen aan het rookverbod worden herinnerd. Indien mensen bij herhaling zich aan het rookverbod onttrekken, zullen nadere maatregelen worden genomen. PSV gaat er vanuit dat bezoekers aan het stadion zullen meewerken aan het ingestelde rookverbod.