‘Zo door blijven gaan’

‘Zo door blijven gaan’
2 min

Steven Bergwijn en Denzel Dumfries waren eensgezind na afloop van Heracles Almelo - PSV. Beide doelpuntenmakers zien de PSV-trein namelijk doordenderen: “We moeten zo door blijven gaan.”

Doelsaldo  
Met een doelsaldo van +50 (!) en 15 zeges na 16 wedstrijden is PSV het op twee na best presterende team in de Eredivisie ooit. Enkel Ajax in 1995-1996 en het gouden PSV uit 1988 konden nóg betere cijfers overleggen. In Almelo stopte de PSV-teller uiteindelijk op vier treffers. Eén daarvan kwam van de voet van Denzel Dumfries. “Misschien moet ik nog maar vaker scoren”, lachte de verdediger, goed voor de 0-3, bij FOX Sports.

‘Goede wedstrijd’
“Het is altijd leuk als je scoort, mooi en een goede overwinning van het team. Hopelijk mogen er nog vele volgen en blijven we zo door gaan als nu”, aldus de vleugelverdediger. Dumfries zag PSV bovendien een goede wedstrijd spelen. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn, we hebben een goede wedstrijd neergezet en mogen trots zijn dat we de wedstrijd goed hebben uitgespeeld.”

Slordig   
Steven Bergwijn, maker van de 0-1, was het niet helemaal eens met zijn teamgenoot. “We begonnen na rust nog wat slordig, ook door die rode kaart”, plaatste hij een kritische noot. “We gaven hen een beetje moed en kracht, maar na de 0-3 was het klaar. We moeten zo door blijven gaan”, aldus Bergwijn.

Fraaie treffer
De goal die hij maakte was een fraaie. Bij FOX Sports keek hij de treffer nog eens terug en gaf hij commentaar. “Het was koud ja, maar die bal zat er lekker in. We hadden vooraf dit scenario al besproken. De bal kwam een beetje achter me, daarom moest ik hem slepen. Daarna kon ik de bal er intikken. Een beetje een zaalvoetbalgoal.”