Zevental PSV-speelsters verlengt contract

Zevental PSV-speelsters verlengt contract
2 min

Speelsters Kim Mourmans, Vanity Lewerissa, Jeslynn Kuijpers, Angela Christ, Corine Peels, Annerens Tijm en Michelle Hendriks spelen ook komend seizoen voor PSV. Het zevental ondertekende dinsdagmiddag in het Philips Stadion hun nieuwe contracten.

Kern van de ploeg
Met de contractverlenging van de zeven speelsters blijft de kern van de ploeg van coach Nebojsa Vuckovic, die afgelopen zaterdag de bekerfinale bereikte, intact. Mourmans, Lewerissa, Kuijpers, Christ, Peels en Tijm verlengden hun verbintenis tot de zomer van 2018, Hendriks heeft haar contract met twee seizoenen verlengd. Namens PSV zette directielid Peter Fossen zijn handtekening.

Kuijpers ‘supertrots’
“Het zegt veel over PSV dat we hier vandaag met z’n allen staan”, zei international Jeslynn Kuijpers (21), die vanaf de oprichting van het vrouwenteam in 2012 bij PSV speelt en inmiddels al 122 keer namens de club in actie kwam. “Hier straalt heel veel vertrouwen van uit. Naar mij persoonlijk, maar ook naar de groep toe. Zeker zo kort na het bereiken van de bekerfinale. Ik sta hier echt met een supertrots gevoel.”

Jeslynn Kuijpers 'supertrots' op contractverlenging. Kuijpers werkt buiten het veld voor de PSV Foundation Jeslynn Kuijpers 'supertrots' op contractverlenging. Kuijpers werkt buiten het veld voor de PSV Foundation

‘Gaan voor elkaar door het vuur’
Vanity Lewerissa (26) speelde mede vanwege ernstig blessureleed pas 28 wedstrijden voor PSV Vrouwen sinds ze in de zomer van 2015 in Eindhoven neerstreek. De Limburgse aanvaller knokte zich na een kruisbandblessure terug in de basis en loopt inmiddels één op één in officiële wedstrijden voor PSV Vrouwen. Twijfel kende ze geen moment toen ze haar contract kon verlengen.

“Ik ben blij dat ik hier kan blijven spelen. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, we hebben een superleuk team. In het veld gaan we voor elkaar door het vuur en buiten het veld zijn we heel hecht. Dat kun je ook wel zien op zo’n dag als vandaag”, verwees Lewerissa naar de gezamenlijke contractondertekeningen. De timing daarvan was bovendien perfect, vond ze. “Nu kunnen we ons volledig focussen op de play-offs en de bekerfinale tegen Ajax op 2 juni.”

Topscorer Vanity Lewerissa staat op 28 goals in 28 duels voor PSV Vrouwn Topscorer Vanity Lewerissa staat op 28 goals in 28 duels voor PSV Vrouwn