Zegereeks Jong PSV stopt in Amsterdam

Jong

Jong PSV kende een geweldige start van 2022, want tot nu toe werden alle wedstrijden gewonnen. Vol zelfvertrouwen reisde het dan ook af naar Amsterdam. Door vermeende overtredingen in de eigen zestien liep het daar echter tegen de muur.

Dreiging
Weggestuurd door Fodé Fofana sprintte Ismael Saibari, in de eerste minuten van de wedstrijd, al op een potentiele openingsgoals af. De keeper kon redden, maar de toon was gezet, want Sealy schiet vlak daarna op de paal. Later zou ook Nassoh dichtbij een doelpunt komen, maar inmiddels had de thuisploeg ook al de nodige dreiging gecreëerd. Verder dan dat ging het niet en dus werd er gerust met de brilstand nog op het scorebord.

Penalty's
In de beginfase van de tweede helft had Jong PSV de controle. Toch kreeg de thuisploeg een enorme kans uit de counter, maar Kjell Peersman bewees wederom zijn waarde. Een tweede uitbraak wordt onreglementair afgestopt en dus gaat de bal op de stip en zo kwam Jong PSV op achterstand. Het spel lag daarna lang stil doordat de scheids geblesseerd was geraakt. Uitiendelijk zou hij vervangen worden door de vierde man. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de thuisploeg wederom een pingel. En dus was een goed resultaat uitzicht. Eén lichtpuntje bij de 2-0 nederlaag: Fredrik Oppegård maakte na een aantal maanden blessureleed zijn rentree.

Peersman, Markelo, Comenencia, Vos, (71/Oppegård) Leysen; Kjølø, (71/Thomas) Ledezma, (71/Tielemans) Nassoh; Sealy, Fofana, (90/Doudah) Saibari.