Zahavi kan Memphis evenaren: Alles over Feyenoord - PSV

Zahavi kan Memphis evenaren: Alles over Feyenoord - PSV
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. De club sluit ‘Super Januari’ af met de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. Op 25 februari 2018 won PSV voor het laatst in Rotterdam-Zuid.

Vier op een rij?
PSV won zijn laatste drie Eredivisie-duels. De laatste keer dat de club vier Eredivisie-wedstrijden op rij omzette in winst, was tussen augustus en september 2019.

Eén uit dertien
Slechts één van de laatste dertien uitduels in de Eredivisie verloor PSV (W8-G4-V1). Alleen Vitesse was in oktober vorig jaar te sterk.

Uitzege tegen top vier team welkom
PSV verloor vijf van zijn laatste zes uitwedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en AZ in de Eredivisie, met de 2-2 in de Johan Cruijff ArenA als uitzondering. De laatste uitoverwinning tegen een van deze ploegen was op 7 april 2018, toen PSV met 2-3 bij AZ zegevierde.

Moeite in topduels
Dit seizoen won PSV geen van de drie Eredivisie-wedstrijden tegen de huidige top vijf (W0-G1-V2). Tegen teams die momenteel zesde of lager staan is PSV dit seizoen ongeslagen (W13-G3-V0).

Zahavi kan Malen en Memphis achterna
Eran Zahavi kan de tweede PSV’er worden dit seizoen die in drie opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden scoort. Donyell Malen deed dit eerder in de maand november, toen hij achtereenvolgens trefzeker was tegen Willem II, FC Twente en Sparta Rotterdam.

Zahavi kan daarnaast de eerste PSV’er sinds Memphis Depay worden die zowel bij Ajax als Feyenoord tot scoren komt in eenzelfde seizoen. Memphis deed dit in 2014-2015.

Clean sheets
PSV hield de laatste twee Eredivisie-duels, tegen FC Emmen en RKC Waalwijk, ‘de nul’. Lukt dit zondag tegen Feyenoord ook, dan houdt de club voor het eerst drie keer op rij het doel schoon in de Eredivisie sinds maart 2019.