Wintertransfers: van Van Ginkel tot Memphis

Wintertransfers: van Van Ginkel tot Memphis
3 min

Terwijl Marco van Ginkel de Premier League voor de Eredivisie verruilde, bewandelde Luciano Narsingh de omgekeerde weg. Maar zij waren niet de enige (oud-)PSV’ers die een transfer maakten. Een overzicht van alle PSV-transfers deze winter.

Winnen met Van Ginkel    
Nog voordat de transfermarkt officieel openging kondigde PSV de komst van een oude bekende aan. Van Ginkel koos afgelopen zomer voor rust om te herstellen van een oude knieblessure, maar keerde topfit terug en ging verder waar hij gebleven was: winnen met PSV. PSV won sinds de start van vorig seizoen 88% van zijn duels met Van Ginkel in het elftal, tegenover 63% zonder.

Narsingh meteen belangrijk  
Tegenover de komst van Van Ginkel stond het vertrek van een aantal spelers. Na vierenhalf jaar PSV verdiende Luciano Narsingh een transfer naar de Premier League. Gisteren maakte hij zijn debuut voor Swansea City door een half uur voor tijd in te vallen. Narsingh was direct belangrijk: met een assist op de beslissende 2-1 was hij medeverantwoordelijk voor de overwinning van zijn nieuwe club op Southampton. 

Staande ovatie Jozefzoon    
Ook Florian Jozefzoon kende een goede start bij zijn nieuwe club. Hij vertrok deze winter naar Brentford FC, dat actief is in de Championship. Na zijn eerste zeventig minuten in Engeland verliet hij het veld met een staande ovatie.

https://twitter.com/BrentfordFC/status/826539280713531394


Poulsen naar Denemarken   
Simon Poulsen verliet PSV na anderhalf jaar. De linkervleugelverdediger tekende voor twee jaar bij het Deense SønderjyskE, waar hij ook zijn profcarrière begon. Luiz ‘Beto’ da Silva vertrok naar het Braziliaanse Grêmio. De laatste PSV-transfer van de winter komt op naam van Gianluca Scamacca. De 18-jarige spits keert terug naar Italië, waar hij voor Sassuolo gaat spelen.

Terugkeer Koch, De Wijs verhuurd   
Na een sterke eerste seizoenshelft met Jong PSV was Jordy de Wijs toe aan minuten in de Eredivisie. Hij wordt het komende halfjaar gehuurd door Excelsior. De Wijs miste sinds zijn komst geen minuut bij de Rotterdammers. Menno Koch keerde daarentegen terug na een verhuurperiode bij FC Utrecht waarhij weinig aan spelen toekwam. 

Jordy de Wijs verdedigt de komende maanden de kleuren van Excelsior Jordy de Wijs verdedigt de komende maanden de kleuren van Excelsior

Promotie Hiljemark, Memphis speelt weer   
Ook een aantal oud-PSV’ers kreeg deze winter een nieuwe bestemming. Memphis kwam weinig aan spelen toe bij Manchester United. Anderhalf jaar na zijn vertrek bij PSV verruilde hij de Engelse grootmacht daarom voor Olympique Lyonnais, waar hij al in drie duels in actie kwam. Oscar Hiljemark maakte een stapje omhoog in de Italiaanse Serie A: hij ging van nummer negentien Palermo naar nummer vijftien Genoa. De Zweed scoorde direct voor zijn nieuwe club in het 3-3 gelijkspel tegen Fiorentina.

Labyad en Farfán vinden club   
Daarnaast vond Zakaria Labyad na een half jaar zonder club onderdak bij FC Utrecht. Ook Jefferson Farfán had even geen club. Het Russische Lokomotiv Moskou contracteerde hem tot het einde van het seizoen.