Willems en Hendrix missen ADO - PSV

Willems en Hendrix missen ADO - PSV
3 min

Jetro Willems en Jorrit Hendrix missen aankomend weekend de wedstrijd ADO Den Haag - PSV. Dat onthulde hoofdcoach Phillip Cocu na de vrijdagtraining van zijn team. Cocu gaf tevens aan niemand te sparen met oog op de topper tegen Ajax, volgende week zondag.

Niemandsland
Volgens de hoofdcoach is sparen niet aan de orde omdat PSV zich tegen het in vorm zijnde ADO Den Haag geen puntenverlies kan veroorloven. “Als we niet in staat zijn te winnen, belanden we in niemandsland. We willen juist het maximale uit de laatste vier duels halen.”

Cocu baalt daarom ook dat Willems en Hendrix de wedstrijd in Den Haag aan zich voorbij moeten laten gaan. Hendrix, die afgelopen week op de training geblesseerd raakte, moet nog worden onderzocht. Cocu hoopt dat het meevalt. “Ik vind het erg jammer voor het team en voor hemzelf. Jorrit kwam er echt weer aan, hij manifesteerde zich goed. Hopelijk is hij er enkel deze week niet bij.”

Wind in de zeilen
Tegenstander ADO Den Haag heeft na de trainerswissel (Groenendijk voor Petrovic) de wind in de zeilen. De laatste drie duels werden gewonnen, waardoor handhaving nadrukkelijk lonkt. “Van de buitenkant is moeilijk te beoordelen hoe dat komt”, reageerde Cocu. “Wat je wel ziet is dat de trainer vasthoudt aan dezelfde patronen: een herkenbaar team dat opteert in een ongewijzigde tactiek. Dat is vaak een voorwaarde voor goede prestaties.”

PSV van de toekomst
Op verzoek van de aanwezige journalisten wierp Cocu daarnaast een blik op de nabije toekomst van PSV. Een aantal jongens die dit seizoen bij Jong PSV spelen, krijgt komende zomer de kans zich in de PSV-selectie te spelen, vertelde Cocu onder meer. Tegelijkertijd benadrukte hij dat hij het talent ook dit seizoen al kansen heeft geboden op trainingen met de A-selectie.

“Dat doen we om ze de tijd te geven om aan dat niveau te wennen. Ik vind dat die talenten een goede indruk maken, ze groeien, maar er zit een behoorlijk verschil tussen spelen in PSV 1 en Jong PSV. Wij hebben de ambitie om meer jongens de aansluiting te laten vinden, maar spiegelen ons daarbij niet aan andere clubs.”