Wedstrijdfeiten | PSV wint het vaakst van Heracles Almelo

Wedstrijdfeiten | PSV wint het vaakst van Heracles Almelo
3 min
PSV1

Dit weekend wordt de Eredivisie afgetrapt. In de seizoensopener is Heracles Almelo de tegenstander van PSV. Een ploeg waar PSV goede cijfers tegen kent. Een korte vooruitblik.

Ontmoetingen
Het aantal ontmoetingen tussen beide ploegen staat op 41. Twee van die wedstrijden eindigde in winst voor Heracles Almelo, zeven in gelijkspel en maarliefst 32 in winst voor PSV. Geen enkele ploeg heeft in de Eredivisie vaker gewonnen van Heracles Almelo dan PSV. 

Seizoensopener
Het is de derde keer dat PSV de aftrap van het Nederlandse voetbaljaar tegen de Overijsselse ploeg speelt. De vorige keer was in het seizoen 2007-2008. Ook daar was de eerste speelronde in Almelo. PSV pakte gelijk drie punten, door met 0-2 te winnen.

Drukke start
Ondanks dat de Eredivisie nog moet beginnen heeft PSV er al vijf officiële wedstrijden opzitten. Vier kwalificatiewedstrijden voor de Champions League en de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Al die wedstrijden werden gewonnen. De laatste keer dat PSV een dergelijke drukte heeft meegemaakt voordat het Eredivisie-seizoen was gestart was in 1973, toen de UEFA Intertoto Cup nog bestond en PSV daar deel van uitmaakte. 

Oefenfase
Heracles Almelo heeft niet stilgezeten in de seizoensvoorbereiding met een tiental aan oefenwedstrijden. De resultaten van de duels waren gemengd, maar opvallend is dat de Overijsselse ploeg heeft geoefend tegen een van dezelfde teams als PSV, namelijk PAOK FC. Door een doelpunt van Noni Madueke won PSV de ontmoeting met de Grieken. Voor Heracles Almelo eindigde het anders, namelijk in een 1-2 verlies.

Grootste overwinningen
Veel wedstrijden tegen de Almelose club eindigen opvallend in nipte overwinningen. Toch zijn er twee momenten dat PSV met ruime cijfers terugkeerde naar Eindhoven. In het seizoen 2018-2019 won PSV met 0-4 door doelpunten van Steven Bergwijn, Daniel Schwaab, Denzel Dumfries en Gastòn Pereiro. In het seizoen 2012-2013 werd de uitslag 1-5, door doelpunten van Tim Matavs, Jeremain Lens, Dries Mertens en twee van Georginio Wijnaldum. 

50 jaar tussen verliespartijen
Slechts twee keer wist Heracles Almelo te winnen van PSV. De eerste keer was in 1964, toen de club nog onder de naam SC Heracles ‘74 bestond. De andere overwinning dateert uit 2015. Meer dan vijftig jaar later.

KNVB Beker
Heracles haalde in zijn clubhistorie eenmaal de finale van de KNVB-beker en daarin was PSV de tegenstander. Op 8 april 2012 waren de Eindhovenaren met 3-0 te sterk door goals van Ola Toivonen, Dries Mertens en Jeremain Lens.