Wedstrijdfeiten | PSV met sterke statistieken naar Denemarken

Wedstrijdfeiten | PSV met sterke statistieken naar Denemarken
4 min
PSV1

De eerste ontmoeting ooit tussen PSV en FC Midtjylland eindigde in een overtuigende winst. De return staat dinsdag te wachten in het Deense stadje Herning. Een terugblik op de wedstrijden tot nu toe.

Sterke seizoensstart
Sinds de start van het seizoen heeft PSV vier officiële wedstrijden gespeeld. Het tweeluik met Galatasaray SK, de eerste ontmoeting met FC Midtjylland en de strijd om de Johan Cruijff Schaal met Ajax. Alle wedstrijden werden gewonnen, en de meeste op overtuigende wijze. PSV houdt daarmee een doelsaldo vol van veertien gescoorde goals en slechts twee tegendoelpunten in deze vier wedstrijden. Bij nog een overwinning op de Denen kijkt PSV naar een mooie statistiek. De laatste keer dat de eerste vijf wedstrijden van het seizoen werden geworden was in het voetbalseizoen 2014-2015, waarin PSV kampioen werd van de Eredivisie. 

Potentiële tegenstander
Als PSV zich staande weet te houden tegen FC Midtjylland staan de play-offs voor de groepsfase van de Champions League te wachten. Daarin, als PSV doorgaat, zal er gespeeld worden tegen de winnaar van het tweeluik tussen Spartak Moskou en Benfica. De Portugezen zijn hier in het voordeel. Zij wonnen het eerste duel met de Russen met 0-2. 

FC Midtjylland herpakt zich
Na vier wedstrijden staat de Deense tegenstander op de vierde plek in de competitie, een punt achter koploper Randers FC. FC Midtjylland is het verlies te boven gekomen en heeft zich herpakt in de competitie. In de MCH Arena, waar PSV op bezoek komt, werd 4-1 gewonnen van Vejle Boldklub. 

Eredivisie-ervaring
Bij de selectie van de Deense tegenstander zit de nodige ervaring uit de Eredivisie. Daniel Høegh en Anders Dreyer hebben beide het blauw-wit van sc Heerenveen gedragen en Mikael Anderson heeft minuten gemaakt in het shirt van Excelsior. Høegh heeft de meeste ervaring op de Nederlandse velden. Die heeft bij de Friezen al vier keer eerder tegen PSV gespeeld.

Topvorm Madueke
De eerste prijs van het seizoen staat al in de kast bij PSV. Ajax werd met 0-4 verslagen voor de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd kende vele uitblinkers, maar de hoofdrol was weggelegd voor Noni Madueke, die met twee goals het verschil maakte. In vier wedstrijden staat de jonge Engelsman op vier goals en een assist. Voetbal International schreef een uitgebreide analyse over zijn talenten en de rollen van onder andere Mario Götze, Eran Zahavi en Marco van Ginkel. Het artikel is hier te lezen.

Minutenmakers
Dit seizoen kan er doorgaans vijf keer gewisseld worden tijdens wedstrijden. Meestal maakt Hoofdcoach Roger Schmidt hier volledig gebruik van, maar er zijn twee spelers die tot nu toe het veld geen enkele keer hoefde te ruimen voor een ploeggenoot. Dat doelman Joël Drommel één van die twee is zal geen verrassing zijn. De andere speler die zijn rugnummer vooralsnog niet heeft gezien op het bord van de vierde official is André Ramalho. De verdediger heeft tot nu toe alle wedstrijden van begin tot eind uitgespeeld.

Topscorerskans
De kwalificatieronde van de Champions League telt momenteel vier gedeelde topscorers, allen met vier doelpunten. Vlak daaronder staan PSV’ers Eran Zahavi en Mario Götze met drie doelpunten. Beiden hebben op dit moment uitstekende statistieken bij hun naam staan. In de eerste vier wedstrijden van het seizoen was Zahavi goed voor drie goals en vier assists, Götze voor vier goals en één assist.