‘Wederom voldoende kansen gehad’

‘Wederom voldoende kansen gehad’
2 min

Lang had PSV het zaterdagavond lastig met FC Twente, maar evenals eerder tegen PEC Zwolle en Heracles Almelo vertrekt de ploeg met drie punten uit Overijssel. Pas in de laatste minuut zorgde Santiago Arias met de 0-2 voor de beslissing. Onnodig vond doelman Jeroen Zoet. “We hebben voldoende kansen gehad het eerder te beslissen.”

Belangrijke reddingen 
Dat zei de keeper, met enkele saves wederom van grote waarde voor de ploeg, voor de camera van FOX Sports. “We hadden onszelf eerder moeten belonen vandaag, dan blijft het niet zo spannend voor de PSV-supporters”, aldus Zoet die met een knipoog verwees naar eerdere nipte overwinningen van PSV dit seizoen.

Cocu: Moeten tevreden zijn    
Phillip Cocu sprak in grotendeels dezelfde woorden. “De eerste dertig minuten waren erg goed”, vond Cocu. “De goal helpt daar natuurlijk bij, maar daarnaast was de passing scherp en beweging tussen de linies uitstekend. We creëerden veel een tegen een-situaties, waar we te weinig uithaalden. We hebben nagelaten de wedstrijd vroeg te beslissen.”

Daardoor kwam FC Twente in de tweede helft terug in de wedstrijd. De thuisploeg drukte PSV terug en met name Assaidi was een plaag voor de defensie. “We hadden moeite met hem, vaak omdat het aan goede rugdekking ontbrak. Om dat op te lossen bracht ik Derrick (Luckassen, red.) en ik vond dat we sindsdien weer controle hadden. We creëerden weer kansen en beslisten het uiteindelijk ook. We hebben het te lang spannend gehouden, maar als je de competitie hervat met twee uitduels en twee zeges moet je gewoon tevreden zijn.”