‘We spelen zondag voor niks minder dan de winst’

‘We spelen zondag voor niks minder dan de winst’
2 min
PSV1

Roger Schmidt sprak vrijdagmiddag tijdens de persconferentie klare taal over de aankomende topwedstrijd tegen Feyenoord. De Hoofdcoach, die na een schorsing terugkeert op de bank van PSV, gaat alleen voor drie punten naar Rotterdam.

Onder druk
De Rotterdamse formatie staat na drie nederlagen op rij onder druk volgens Schmidt, iets wat Feyenoord in deze situatie gevaarlijk maakt. “Ze zullen enorm scherp zijn. Daar moeten we ons op voorbereiden.” Schmidt erkent dat Feyenoord een sterke tegenstander is, die gedurende een wedstrijd eenvoudig van strijdplan kan wisselen. “En met Berghuis hebben ze een creatieve speler die een duel kan beslissen. Wij zijn in elk geval gefocust en gaan negentig minuten vechten voor de overwinning.”

Twijfelgevallen
Of Denzel Dumfries en Cody Gakpo daar onderdeel van zijn, is nog een vraagteken. Beide PSV’ers worden zaterdagochtend gecheckt. Mo Ihattaren keert na ziek te zijn geweest terug bij de wedstrijdselectie. Dat geldt nog niet voor Mario Götze en Nick Viergever, maar over eerstgenoemde had Schmidt wel positieve woorden. De verwachting is dat Götze aan het eind van volgende week de groepstraining gaat hervatten.

‘Super Februari’
De eerste toppermaand van 2021 is volgens Schmidt goed verlopen. De thuiswedstrijd tegen AZ was het enige minpunt, ‘maar het team heeft daar goed op gereageerd’, vertelt de Duitse trainer. “Het is veeleisend om in drukke maanden als deze elke keer een prestatie op de mat te leggen, maar daar zijn we elke keer wel weer naar op zoek.” Na de uitwedstrijd tegen Feyenoord wacht ‘Super Februari’, waarin PSV onder andere tweemaal Ajax en tweemaal Olympiakos treft. “Ik kijk er naar uit. Maar voor nu ligt de focus honderd procent op Feyenoord. Ik ben blij met de professionaliteit en mentaliteit van mijn spelers. We zullen er zondag staan.”