‘We komen goed weg’

‘We komen goed weg’
2 min

Luuk de Jong erkende na afloop dat PSV goed wegkwam met een zege op Fortuna Sittard. In Limburg zag de aanvoerder Dante Rigo in de slotminuut de 1-2 binnenschieten. “Het was gewoon een lastige wedstrijd”, vertelde hij bij FOX Sports.

Niet goed 
“Als je aan het eind pas 1-2 maakt, kom je goed weg. Fortuna deed het ook goed”, zei De Jong. “In de rust zeiden we tegen elkaar dat we soms sneller de bal moesten geven en proberen in de ruimtes tussen het middenveld en de verdediging van de tegenstander moesten komen. Dat deden we te weinig. We speelden gewoon niet goed.”

Voordat Fortuna langszij kwam, leek De Jong het slachtoffer te zijn van een overtreding. Scheidsrechter Pol van Boekel liet echter doorspelen. “Ik dacht inderdaad dat er een overtreding werd gemaakt”, beaamde De Jong. “Wat moet ik doen dan? Op de grond gaan liggen?” Van Bommel was het met zijn aanvoerder eens. “Gelukkig winnen we, maar wordt het hier 1-1 dan denk je toch: potverdikkie.”

Wakker 
Volgens de hoofdcoach van PSV was de 1-1 die Fortuna maakte echter wel nodig om zijn elftal wakker te schudden. “We willen het heel graag goed doen allemaal, maar na de 0-1 hadden we het geduld niet meer om tot kans te komen. Dan oogt het allemaal wat minder scherp. De 1-1 was precies het signaal dat we nodig hadden. Ik kan niet helemaal uitleggen hoe dat in de hoofdjes zit, maar zo gaat het. We moeten blij zijn dat Fortuna vroeg in de tweede helft de 1-1 maakt, want daardoor hebben we nog tijd gehad om ons te herstellen.”