Vrijdag overleg over gevolgen maatregelen kabinet

Vrijdag overleg over gevolgen maatregelen kabinet
2 min

Het kabinet heeft vanavond besloten dat betaald voetbal tot 1 september geen doorgang kan vinden. Wat dit exact inhoudt voor het verdere verloop van de huidige competitie is op dit moment nog niet officieel duidelijk.

Toon Gerbrands: Bij PSV heerst unaniem het begrip over het belang van de nationale gezondheid. Het besluit dat er voorlopig niet (met publiek) gespeeld kan worden komt niet onverwacht. PSV en de andere clubs waren al enige tijd in overleg met de Eredivisie om te komen tot een gezamenlijke, uniforme aanpak voor alle supporters van alle Eredivisieclubs. We zullen zeker met onze supporters meedenken. In dat kader wisselen wij van gedachten met het PSV Klankbord, een afvaardiging van verschillende supportersgroepen. Maar we hopen met oog op de toekomst van PSV ook op enig begrip, om samen uit deze onzekere periode te komen.”

Overleg KNVB
Komende vrijdag vindt nader overleg plaats tussen de KNVB, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de betaald voetbalclubs over wat in zijn totaliteit de gevolgen zijn voor de bedrijfstak Betaald Voetbal nu de coronamaatregelen zijn verlengd. Daarna volgt op korte termijn duidelijkheid wat dit betekent.