Vragenvuur voor viertal PSV Vrouwen

Vragenvuur voor viertal PSV Vrouwen
4 min

Het is een zonnige middag in de herfstvakantie wanneer de deuren van PSV Campus De Herdgang openen voor jonge fans. Leden van FC PSV wanen zich journalist tijdens de kinderpersconferentie. De jonge fans mogen een viertal spelers van PSV Vrouwen de hemd van het lijf vragen.

Journalist voor een dag
Een uur voor het gesprek met de speelsters arriveren de eerste kinderen al met hun ouders. Tijd genoeg voor een wandeling over de vernieuwde PSV Campus De Herdgang. Even een foto maken van het hoofdveld en een kopje koffie bij Grand Café De Herdgang. Dan is het tijd voor de persconferentie. 

Voordat de speelsters er zijn begroet persvoorlichter Thijs Slegers de jonge fans, hij zal een oogje in het zeil houden. De kinderen mogen uiteraard ook hem alles vragen wat ze willen. Een dertigtal FC PSV-leden vult de stoelen van de perszaal. Als de speelsters er bijna zijn zet Slegers het PSV-clublied in gang en alle kinderen zingen uit volle borst mee. De deuren gaan open en daar zijn ze dan: Dana Foederer, Katja Snoeijs, Kayleigh van Dooren en Aniek Nouwen. Zij gaan het vragenvuur van de kinderen aan.

Dana Foederer, Katja Snoeijs, Kayleigh van Dooren en Aniek Nouwen beantwoorden lachend de vragen Dana Foederer, Katja Snoeijs, Kayleigh van Dooren en Aniek Nouwen beantwoorden lachend de vragen

Vragenvuur
Zodra de persconferentie begint pakken de kinderen gretig notitieboekjes en telefoons uit hun zakken. Hier hebben ze hun vragen in opgeschreven. PSV-fan Jari trapt af, hij wil graag weten wat Foederer wilde worden toen ze klein was. Het antwoord hierop was volmondig “profvoetballer!”. Later breekt gelijk de discussie uit wie de speelsters beter vinden: Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Er wordt veel gelachen en kinderen kunnen niet wachten om hun voetbalheldinnen verder aan de tand te voelen.

Nouwen vertelt uitgebreid over haar eetpatroon voor een wedstrijd, Foederer deelt haar grote droom om ooit voor FC Barcelona te spelen en Van Dooren zegt dat Mohamed Ihattaren een grote inspiratiebron voor haar is. Sommige fans hebben lijstjes met tientallen vragen meegenomen. Het interview gaat alsmaar door, maar de speelsters nemen rustig de tijd om alles te beantwoorden. 

PSV Dreamteam
Jelle, een jonge supporter, vraagt wie van de PSV-mannen de vrouwen graag in hun team zouden willen. Nouwen zou als verdediger graag de hulp van Denzel Dumfries hebben. Van Dooren zou zich veilig voelen met Jeroen Zoet in het doel. Snoeijs is als spits heel erg onder de indruk van de passes van Érick Gutiérrez en Foederer zou zelf graag zulke passes en voorzetten willen geven aan Donyell Malen. 

De PSV’ers vertellen uitgebreid over hun beste vrienden, teamgenoten, memorabele wedstrijden en geven veel tips mee aan de kinderen. “Elke dag trainen, hard werken, alles geven en veel lol hebben in het voetbal”, is wat Foederer als tip geeft om een goede voetballer te worden. “Als je een slecht linkerbeen hebt kun je oefenen door honderd keer met links tegen de muur te gaan schieten. Je moet keihard je best doen”, voegt Van Dooren toe. Wanneer de speelsters wordt gevraagd van welke club ze vroeger fan waren zeggen de meeste volmondig “PSV!”, behalve de Amsterdamse Snoeijs, die slaat de vraag even over. 

Handtekeningen en foto's
Wanneer de fans hun laatste vragen mogen stellen gaan er veel vingers de lucht in. Sommigen kunnen nauwelijks hun enthousiasme binnenhouden maar iedereen wacht netjes op hun beurt. Toen de laatste vragen waren gesteld was er uiteraard tijd voor foto’s en handtekeningen. 

Een selfie mag natuurlijk niet ontbreken Een selfie mag natuurlijk niet ontbreken

Tot slot was er nog tijd voor een uitgebreide rondleiding over PSV Campus De Herdgang. In de kleedkamers, de kantine, het materiaalhok en bij het veld. Overal mochten de bezoekers nog even een kijkje nemen. Bij terugkomst in de persruimte stond er een verrassing te wachten: een PSV-vlag en kaartjes voor een wedstrijd van PSV Vrouwen. Na afloop bleef het nog een tijdje gezellig in Grand Café De Herdgang en konden de supporters terugblikken op een leuke middag in hun herfstvakantie.