Vooruitblik: PSV strijdt voor 25e thuiszege op rij op FC Utrecht

Vooruitblik: PSV strijdt voor 25e thuiszege op rij op FC Utrecht
2 min
PSV1

Na het gelijkspel tegen sc Heerenveen doet PSV er alles aan op zaterdag tegen FC Utrecht de drie punten te pakken. Dat winnen mogelijk is, bewees de ploeg al eerder. De club won de laatste 24 thuisduels tegen FC Utrecht in de Eredivisie. Dit is de langste serie thuiszeges van PSV tegen één specifieke tegenstander in de competitie.

Positieve reeks
Als PSV zaterdag wint, kan de ploeg de tweede club worden met een reeks van 25 opeenvolgende thuisoverwinningen op één specifieke tegenstander in de Eredivisie. Alleen Ajax heeft een langere reeks tegen één club (31 tegen Go Ahead Eagles, 1964-2017).

49 wedstrijden  
PSV verloor slechts één van zijn vijftig thuiswedstrijden tegen FC Utrecht in de Eredivisie (W44-G5-V1). Deze nederlaag was op 25 oktober 1980. Het werd toen 2-3. Willy van der Kuijlen en Piet Wildschut maakten de doelpunten voor PSV.

25 thuiswedstrijden
PSV won in de Eredivisie elk van de laatste 25 thuiswedstrijden op een zaterdag (doelsaldo 86-12). De laatste keer dat PSV een thuisduel op een zaterdag verloor was op 29 maart 2014. FC Groningen won die dag met 2-3 in het Philips Stadion.

Clubtopscorer
Bruma is dit seizoen clubtopscorer van PSV met vijf treffers. In totaal maakte de Portugees acht Eredivisie-doelpunten voor de ploeg. Ook Carlos Vinícius is op dreef. De spits was bij zeven van de laatste tien Eredivisie-treffers van PSV direct betrokken met drie goals en vier assists.

Koning van de assists
Ondanks dat Cody Gakpo nu een tijdje geblesseerd is, staat de aanvaller op plaats twee op de lijst met meeste assists van alle Eredivisie-spelers. Gakpo gaf er zeven.

Invallers
Zowel PSV als FC Utrecht maakte dit seizoen al acht doelpunten via invallers. Dat is meer dan elke andere club.

Strafschopgebied
PSV maakte dit seizoen negen doelpunten van buiten het strafschopgebied. Dat is het meeste van alle clubs.