Vooruitblik: PSV één overwinning verwijderd van 500 Eredivisie-zeges

Vooruitblik: PSV één overwinning verwijderd van 500 Eredivisie-zeges
2 min
PSV1

Na de nederlaag in Amsterdam is PSV gebrand om drie punten te pakken tijdens het duel met FC Twente. De club heeft een lange reeks aan overwinningen tegen de Twentenaren en wil dit graag volhouden. Ook omdat er een mooi record lonkt.

Onderlinge ontmoetingen
De laatste keer dat PSV van FC Twente in de Eredivisie verloor, was op 12 mei 2013. Het werd toen 3-1. Sindsdien speelde PSV zes keer gelijk en won de club acht keer. FC Twente heeft nog twee langere reeksen aan niet-gewonnen wedstrijden tegen PSV. (23 tussen 1984 en 1995 en 16 tussen 1998 en 2005).

Thuisoverwinning 
Eran Zahavi bewees vorig jaar dat hij tegen de Twentenaren kan scoren. Hij maakte in het thuisduel het tweede doelpunt (36’). De wedstrijd eindigde in 3-0. De anderen twee doelpunten maakte Donyell Malen (30', 53').

Oude bekende
PSV staat zaterdag tegenover twee oude bekenden. Lars Unnerstall speelde 15 wedstrijden voor PSV en Michal Sadílek speelde er 27. Joël Drommel is juist bekend met de Twentse ploeg. Hij speelde 89 wedstrijden voor het team

Eén overwinning verwijderd van 500 Eredivisie-zeges
PSV is slechts één overwinning verwijderd van 500 Eredivisie-zeges in deze eeuw. Hiermee kan PSV de eerste club zijn die dit aantal behaald. Ajax staat momenteel op de tweede plek met 496 overwinningen sinds 1 januari 2000.

Minst aantal schoten tegen, meest aantal schoten op doel
PSV kreeg dit Eredivisie-seizoen het minst aantal schoten tegen (81). Daarnaast staat de ploeg bovenaan in het rijtje van clubs met de meeste schoten op het doel (77). De wedstrijden tegen Sparta Rotterdam blonk uit. De club schoot toen 12 keer op doel. Ajax staat op de tweede plek met 76 schoten.

Standaardsituaties  
PSV staat op de tweede plek in het rijtje van meest aantal doelpunten uit standaardsituaties. De ploeg maakte acht treffers waarvan zes vanuit een corner en twee vanuit een vrije trap. Eran Zahavi staat op een gedeelde tweede plek met Guus Til (Feyenoord) in het rijtje van spelers met de meeste scoringskansen.