Voorbeschouwing Sparta - Jong PSV

Voorbeschouwing Sparta - Jong PSV
2 min

Jong PSV speelt zondagmiddag een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Om 14.30 is de aftrap op Het Kasteel.

Einde van drukke tijd
De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam betekent voor Jong PSV het einde van een drukke tijd. Binnen vier dagen werden wedstrijden gespeeld tegen FC Emmen (0-2 verlies) en N.E.C. (5-2 nederlaag). Vijf dagen na het duel in Nijmegen staat de volgende tegenstander alweer te wachten. Voor Jong PSV een kans om de drukke periode met een positief resultaat af te sluiten.

Verlies op De Herdgang
Eerder dit seizoen troffen de twee clubs elkaar al op De Herdgang. Sparta nam de drie punten mee naar Rotterdam, het won met 0-2 door doelpunten van Giovanni Hiwat en Johan Voskamp. In die wedstrijd speelde Aleksandr Bjelica nog mee in het team van hoofdcoach Alex Pastoor. Momenteel komt Bjelica uit voor PEC Zwolle in de Eredivisie.

Giovanni Hiwat was in de wedstrijd op De Herdgang trefzeker voor Sparta Rotterdam | © Pics United Giovanni Hiwat was in de wedstrijd op De Herdgang trefzeker voor Sparta Rotterdam | © Pics United

Hunkeren naar de Eredivisie
Sparta degradeerde in 2010 naar de Jupiler League door in de nacompetitie de strijd te verliezen van stadsgenoot Excelsior. Sindsdien hunkert de club naar een terugkeer op het hoogste niveau. De afgelopen twee seizoenen was het er heel dichtbij. In 2013 werd in de allesbeslissende wedstrijd tegen Roda JC in de laatste minuut verloren. Vorig seizoen knokte Sparta zich via FC Eindhoven en eredivisionist N.E.C. naar de laatste rond van de play-offs. FC Dordrecht, dat ongeveer het hele seizoen koploper was geweest in de Jupiler League, was over twee duels echter te sterk.. Momenteel staat Sparta op de zesde plaats met negentien punten achterstand op N.E.C. Periodekampioen worden lijkt daardoor de enige overgebleven route naar de Eredivisie.