Voorbeschouwing PSV - AZ in feitjes en weetjes

Voorbeschouwing PSV - AZ in feitjes en weetjes
2 min

PSV opende de Eredivisie vorige week met drie punten in en tegen Utrecht. AZ is om 16.45 uur in het Philips Stadion de tweede tegenstander van de competitie. Houdt PSV de punten net als vorig seizoen in eigen huis? Blik vooruit op de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op basis van enkele opmerkelijke feitjes en weetjes.

Vorig jaar 3-0
PSV won tot nu toe 29 van zijn 38 eredivisiewedstrijden tegen AZ in Eindhoven (G5-V4). Een seizoen geleden werd het 3-0 voor PSV. Derrick Luckassen van AZ kreeg in dat duel een rode kaart en maakte ook een eigen doelpunt.

Luckassen kende een ongelukkige wedstrijd vorig seizoen Luckassen kende een ongelukkige wedstrijd vorig seizoen

Ongeslagen
PSV is ongeslagen in zijn laatste negen thuiswedstrijden met AZ in de Eredivisie en won daarvan de laatste zeven. Tegen geen enkele andere club uit de Eredivisie wacht AZ momenteel langer op een uitoverwinning.

Luuk de Jong
Luuk de Jong scoorde acht keer in tien eredivisieduels met AZ. Daarmee is het samen met sc Heerenveen zijn favoriete tegenstander in de Eredivisie. Vorig seizoen maakte De Jong twee treffers in het thuisduel met de Alkmaarders.

De Jong schoot vorig jaar met scherp tegen AZ. Dit seizoen wacht hij nog op zijn eerste treffer De Jong schoot vorig jaar met scherp tegen AZ. Dit seizoen wacht hij nog op zijn eerste treffer

AZ begint gelijk
AZ begon de competitie vorige week met een gelijkspel in eigen huis tegen sc Heerenveen (2-2). Stijn Schaars, die deze zomer transfervrij overstapte naar Heerenveen, maakte de 2-2.

Mijlpalen Locadia en Hendrix
Jürgen Locadia staat op 99 eredivisiewedstrijden in de hoofdmacht van PSV. Hij speelde al wel 100 competitieduels voor de Eindhovenaren, maar één daarvan was in dienst van Jong PSV in de Jupiler League. Jorrit Hendrix kan tegen AZ zijn 100e wedstrijd in totaal voor PSV spelen.

Speelt Locadia tegen AZ zijn 100e eredivisieduel voor PSV? Speelt Locadia tegen AZ zijn 100e eredivisieduel voor PSV?