Voorbeschouwing | 'Op het veld volop strijd, daarna tijd voor gezelligheid'

Voorbeschouwing | 'Op het veld volop strijd, daarna tijd voor gezelligheid'
2 min
Vrouwen

Suzanne Giesen speelt tegenwoordig haar wedstrijden in het rood-wit van PSV, maar deed dat daarvoor in dienst van FC Twente. De twee ploegen treffen elkaar zondagmiddag op Sportpark Schreurserve. De middenvelder weet hoe het voelt om winnend van het veld te stappen in Enschede en hoopt ook dit weekend met drie punten huiswaarts te keren.

Het is een duel tussen de nummer één en drie op de ranglijst van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Eerder werd op PSV Campus De Herdgang met 1-2 verloren, waardoor revanchegevoelens zeker een rol spelen. “We zijn als team verder gegroeid. In het begin van dit seizoen zijn we aan een proces gestart en begonnen we met het creëren van een bepaalde structuur”, begint Suzanne. 

Respect en gedrevenheid 
FC Twente Vrouwen is lijstaanvoerder en dat brengt extra motivatie met zich mee. “Wij zijn er écht op gebrand om zondag te laten zien dat wij mee kunnen met de top in de competitie. Het is aan ons om opnieuw lef te tonen en dezelfde energie in het duel te leggen als dat we deden in de thuiswedstrijd. Vanuit daar zullen de details beslissend worden.” De 30-jarige oud-speelster van de Tukkers spreekt met veel respect over de tegenstander van zondag. “Zij zijn al een tijdje met elkaar samen en weten hoe het is om voor de prijzen te spelen. Het is een topploeg. Ze hebben een duidelijk plan en vanuit daar kunnen zij heel goed spelen.” 

Bijzonder affiche 
Suzanne speelde jarenlang in dienst van FC Twente Vrouwen en het geeft daardoor ‘iets extra’s’ in aanloop naar het treffen. “Ik heb daar altijd met veel plezier gespeeld en ook een aantal prijzen mogen pakken. Ik ken nog een hoop meiden, dus het is zeker bijzonder om weer tegen hen te spelen. Op het veld is het gewoon volop strijd en daarna wat meer tijd voor gezelligheid, haha. Zij zullen er na de nederlaag tegen Ajax (0-3) op gebrand om te laten zien dat zij nog over de winning mood beschikken. Het wordt een hele interessante wedstrijd, waarbij we elkaar naar het hoogste niveau willen tillen.”