Voorbeschouwing Jong PSV - FC Emmen

Voorbeschouwing Jong PSV - FC Emmen
2 min

Jong PSV neemt het vrijdagavond op tegen FC Emmen. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op sportcomplex De Herdgang.

Meest scorende ploeg
Aan de wedstrijd eerder dit seizoen in Emmen bewaart Jong PSV geen goede herinneringen. De club uit Drenthe was met maar liefst 5-0 te sterk in de tweede speelronde van de Jupiler League. De zege op Jong PSV bleek de voorbode voor een uitstekend seizoen. FC Emmen is de meest scorende ploeg in de Jupiler League (58) en staat op een stevige vijfde plaats. Met Cas Peters heeft het bovendien de topscorer van de competitie in huis. Hij scoorde al zeventien keer.

Verlies in Lichtstadderby
Vorige week nam Jong PSV het op tegen stadsgenoot FC Eindhoven. De Lichtstadderby eindigde in een 2-1 verlies, waardoor het team van hoofdcoach Darije Kalezic nu terug te vinden is op de twaalfde plaats. Na de winterstop werd thuis ruim gewonnen van Jong FC Twente met 4-1, daarnaast verloor Jong PSV bij Achilles ’29. Het gat naar nummer elf Almere City FC is zeven punten, het puntenverschil met nummer negentien Helmond Sport is slechts zes punten. Om uit de onderste regionen te blijven, is het belangrijk dat vanavond op De Herdgang een overwinning wordt geboekt.

Trainerswissel
Ondanks dat FC Emmen dit seizoen boven verwachting presteert, werd in december bekend gemaakt dat het contract van Joop Gall niet zou worden verlengd. Op 30 juni loopt zijn contract af, voor volgend seizoen gaat Emmen op zoek naar een nieuwe trainer.