Voorbeschouwing Eindhovense derby

Voorbeschouwing Eindhovense derby
3 min

Voor Jong PSV staat vrijdag een van de meest bijzondere wedstrijden van het jaar op het programma. Om 20.00 uur is het Jan Louwers Stadion decor van de Eindhovense stadsderby.

Eerste winst van 2015 voor Jong PSV
De ploeg van Darije Kalezic verloor op de eerste speeldag na de winterstop verrassend met 2-0 van Achilles ’29 en had daarvoor ook al drie wedstrijden op rij niet gewonnen. Jong PSV herpakte zich daarna weer met een voortreffelijke zege op Jong FC Twente. De Tukkers werden met 4-1 verslagen op sportcomplex De Herdgang. Rai Vloet (twee keer), Marcel Ritzmaier en Moussa Sanoh waren afgelopen maandag de doelpuntenmakers.

FC Eindhoven, trotse nummer 2 van de Jupiler League
Dit seizoen is FC Eindhoven een van de verrassingen van de Jupiler League. Het elftal van Jean-Paul de Jong staat op een knappe tweede plaats en versloeg na de winterstop koploper N.E.C. nog met afgetekende cijfers: 3-0. Vorige week werd weliswaar met 1-1 gelijkgespeeld tegen Achilles, maar dat neemt niet weg dat de stadsgenoot van Jong PSV tot veel in staat is. Het belooft een spannend duel te worden.

Eerder dit seizoen verloor Jong PSV in eigen huis met 1-3 } © Pics United Eerder dit seizoen verloor Jong PSV in eigen huis met 1-3 } © Pics United

Geschiedenis van de derby
Eerder dit seizoen kwam FC Eindhoven als winnaar van het veld in de Lichtstad-derby. Het werd destijds 1-3 op De Herdgang. De wedstrijd begon nog zo goed voor Jong PSV. Maxime Gunst veroorzaakte namens FC Eindhoven na twintig minuten een strafschop en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Clint Leemans benutte vervolgens het buitenkansje. Met tien man was FC Eindhoven echter alsnog te sterk voor Jong PSV. Elf minuten na de 1-0 kwam de 1-1 op het scorebord via Chiro N’Toko. Een eigen doelpunt van Sander Heesakkers en een doelpunt van Fries Deschilder zorgden voor een 1-3 eindstand. Vorig jaar lukte het Jong PSV om de drie punten mee te nemen bij FC Eindhoven door met 1-2 te winnen. Paul Beekmans zette Eindhoven nog op 1-0, maar na rust beslisten Leemans en Aleksandar Boljevic het duel in het voordeel van PSV. Het was de enige keer dat Jong PSV de derby wist te winnen.

Kaartverkoop FC Eindhoven
FC Eindhoven hanteert een vrije verkoop voor de kraker. De kaartverkoop is inmiddels al in volle gang, tickets kan je kopen bij het Jan Louwers Stadion. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s vanaf 18.30 uur geopend tot aan de aftrap. Speciaal aan deze wedstrijd is dat FC Eindhoven het uitvak gesloten houdt en dat de supporters van beide clubs door elkaar zullen zitten. Toegangskaarten voor personen tot en met 16 jaar kosten € 5,- en kaarten vanaf 17 jaar kosten € 12,-