Voorbeschouwing Almere City FC - Jong PSV

Voorbeschouwing Almere City FC - Jong PSV
2 min

Jong PSV ging maandag nog thuis onderuit tegen FC Oss, maar krijgt vrijdagavond alweer de kans om die nederlaag weg te spoelen. De ploeg van Darije Kalezic reist af naar Almere voor het duel met Almere City FC, dat om 20.00 uur begint.

Wisselvallig 2015
Voorlopig verloopt de tweede seizoenshelft van Jong PSV nog niet echt voorspoedig. Van de zeven duels werden er twee in winst omgezet, de overige vijf werden verloren. Twee weken geleden boekte Jong PSV de eerste uitzege van 2015, Sparta Rotterdam werd knap met 0-2 verslagen op Het Kasteel. Maandag kwam het team van Kalezic nog op voorsprong tegen FC Oss door een doelpunt van Marcel Ritzmaier, maar na rust liep de wedstrijd uit op een 1-3 zege voor Oss.

Stabiele middenmotor
Almere City FC maakt tot nu toe een verrassend goed seizoen door. Waar de Flevolanders de afgelopen seizoenen ook wel eens in de onderste regionen te vinden waren, staat Almere City nu op een negende plaats in de Jupiler League. Vorig weekeinde werden de drie punten gepakt bij Fortuna Sittard (1-2). Uit de laatste vijf wedstrijden pakte Almere tien punten. Mocht het winnen van Jong PSV, dan komt het in puntenaantal gelijk met Sparta (43). Jong PSV kan bij winst Jong FC Twente passeren op de ranglijst.

Verlies op De Herdgang
Vlak voor de winterstop ontving Jong PSV Almere City op De Herdgang. Het duel mondde uit in een 0-1 nederlaag voor de ploeg van Kalezic. Norair Mamedov maakte een kwartier na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De zege op Jong PSV maakte uiteindelijk deel uit van een serie van tien wedstrijden waarin Almere ongeslagen bleef. In die reeks boekte Almere zeven overwinningen en speelde het drie keer gelijk. Tegen MVV Maastricht kwam de serie ten einde.