Voor Jong PSV begint zaterdag het echte werk

Voor Jong PSV begint zaterdag het echte werk
3 min

Terwijl vele teams nog in voorbereiding op het nieuwe seizoen zitten, begint voor Jong PSV zaterdag al het echte werk. Dan opent de ploeg van coach Peter Uneken de Keuken Kampioen Divisie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Voorbereiding  
De afgelopen weken bereidde Jong PSV zich vooral via trainingen voor op de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Aanvankelijk zou de ploeg namelijk viermaal oefenwedstrijden spelen, maar door omstandigheden werden twee oefenduels afgelast. De twee andere duels eindigden in een overwinning (tegen Team VVCS) en een nederlaag (tegen Jong KAA Gent).

Aanvoerder De Haas: ‘Meer ervaring’  
Heel veel wedstrijdritme heeft Jong PSV dus niet op kunnen doen, aanvoerder Justin de Haas is er echter van overtuigd dat zijn ploeg er goed voor staat. “We hebben hard gewerkt. Veel jongens hebben de ervaring van afgelopen seizoen als bagage en ik denk dat we daardoor stappen hebben gemaakt ten opzichte van dat jaar. Vorig jaar was natuurlijk ook niet goed. We willen meer winnen, zorgen dat zoveel mogelijk jongens de stap naar het eerste kunnen zetten en leuk voetbal laten zien”, aldus De Haas eerder deze week bij PSV TV. Een uitgebreide vooruitblik met De Haas is hier te zien.

Jong PSV-aanvoerder Justin de Haas wil meer dan de 18e plaats van vorig seizoen Jong PSV-aanvoerder Justin de Haas wil meer dan de 18e plaats van vorig seizoen

Selectie
De verdediger was samen met teamgenoten Maxime Delanghe, Chris Gloster en Richard Ledezma deze zomer actief op het trainingskamp van de A-selectie. Voor het duel met Excelsior sluiten zij weer aan bij de selectie. Dat geldt ook voor Dennis Vos en Emmanuel Matuta. Het tweetal debuteerde eerder deze maand officieus in het eerste elftal van PSV en kunnen tegen Excelsior op profniveau hun eerste minuten van het seizoen maken. Ook de Braziliaan Felipe Luis sluit aan bij de selectie van Jong PSV. Twijfelgeval is de deze week aangetrokken Kristófer Kristinsson. Hij is fit, maar mogelijk nog niet speelgerechtigd.

Anders dan anders
De competitie zal vanwege alle coronagevolgen anders zijn dan anders. Uiteraard is er minder publiek bij wedstrijden toegestaan dan iedereen gewend is. PSV Campus De Herdgang biedt bij wedstrijden van Jong PSV plaats aan 380 toeschouwers. Zij moeten van te voren een kaartje voor de wedstrijd kopen. Kassaverkoop is helaas voorlopig niet mogelijk. Omdat alle wedstrijden uit de eerste periode live te zien zijn op FOX Sports, zijn ook de aanvangstijdstippen veranderd. Doorgaans begonnen duels in de Keuken Kampioen Divisie op vrijdagavond om 20.00 uur. Nu staat Jong PSV’s eerste duel voor zaterdagmiddag 16.30 uur op het programma. Hier vind je het volledige wedstrijdoverzicht.

Samenvatting en verslag
Uiteraard doet PSV zelf van iedere wedstrijd die Jong PSV speelt, verslag. Na afloop van een duel vind je op deze site een wedstrijdverslag en via social media kanalen blijf je rechtstreeks op de hoogte van de verrichtingen van Jong PSV. Een samenvatting van de gespeelde wedstrijd mag conform de rechten na de laatste wedstrijd van een speelronde worden aangeboden. Als het zover is, vind je ook die op PSV.nl en het YouTubekanaal van de club.

De Braziliaan Felipe Luis is één van de nieuwe gezichten in de selectie van Jong PSV De Braziliaan Felipe Luis is één van de nieuwe gezichten in de selectie van Jong PSV