Voor het eerst drie op een rij onder Schmidt? Dit wil je weten over PSV - VVV-Venlo

Voor het eerst drie op een rij onder Schmidt? Dit wil je weten over PSV - VVV-Venlo
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. De club sluit het kalenderjaar af met een thuisduel tegen VVV-Venlo. Maakt PSV vijf doelpunten, is de mijlpaal van 5.000 Eredivisie-doelpunten bereikt.

33 duels op rij
PSV is in 33 opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden tegen VVV-Venlo ongeslagen. De laatste keer dat de Venlonaren zegevierden, was op 12 september 1976, toen de Limburgers met 2-0 te sterk waren voor PSV.

1958
Van de laatste vijftien ontmoetingen in het Philips Stadion, won PSV er veertien. VVV-Venlo ging in totaal tweemaal met een driepunter weg uit Eindhoven. De laatste keer was in 1958 (0-1)

Drie op een rij
Voor het eerst onder Roger Schmidt kan PSV drie opeenvolgende Eredivisie-duels winnen. De club won van FC Utrecht en RKC Waalwijk, waardoor VVV-Venlo de derde horde naar dit resultaat is.

Top drie
PSV stond in negen van de afgelopen tien seizoen met Kerstmis in de top drie van de Eredivisie. De enige keer dat het niet lukte, was in 2013-2014. Destijds stond de club zevende tijdens het kerstdiner.

Afsluiter
Vanaf 1977 verloor PSV slechts één keer de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Dat was in 2004, toen Roda JC met 0-2 zegevierde in Eindhoven.

Vizier op scherp
Cody Gakpo maakte dit seizoen tot dusver vier doelpunten. Opmerkelijk genoeg schoot de Eindhovenaar in het gehele seizoen pas vijf keer op doel. Omgerekend promoveert hij tachtig procent van zijn schoten tot een goal.

Rosario geschorst
Pablo Rosario ontving tegen RKC Waalwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus voor een wedstrijd geschorst.