Vijf dingen die je nog niet wist vóór NAC - PSV

Na weer een nieuwe speelronde in de Eredivisie maakte statistiekenbureau Gracenote weer de balans op. Hoe doet PSV het cijfermatig gezien in vergelijking met andere clubs?

Drie maal vijf maakt vijftien
PSV heeft nu drie spelers die dit eredivisieseizoen vijf doelpunten maakten. Hirving Lozano en Gastón Pereiro stonden al op dat aantal, Luuk de Jong voegde zich in dat rijtje na zijn treffer tegen NAC. Steven Bergwijn staat op vier doelpunten.

Geen enkele club zo efficiënt als PSV
De wedstrijd NAC - PSV gaat niet de boeken in als een duel dat bekendstaat om het aantal doelpogingen. 4 van de 12 schoten van PSV gingen op doel, 2 van die 4 pogingen werden een doelpunt. De wedstrijd in Breda zorgde ervoor dat PSV zich de efficiëntste ploeg van de Eredivisie mag noemen. Van de in totaal 109 schoten (55 op doel), scoorde PSV er 26. Een percentage van 24%. Geen enkele Nederlandse club deed dat beter.

Sterk wisselbeleid
Invaller Donyell Malen scoorde zaterdag de bevrijdende 0-2 voor PSV. De buitenspeler verving Gastón Pereiro na ruim een uur spelen en liep in de blessuretijd een voorzet van Steven Bergwijn binnen. Malen is al de derde invaller die dit seizoen scoort voor PSV, alleen AZ lukte dat ook 3 keer. Dante Rigo (Fortuna Sittard uit) en Érick Gutiérrez (ADO Den Haag uit) gingen Malen voor.

Veel overtredingen op Lozano
Op Mark Diemers (Fortuna Sittard, 24) na kreeg geen enkele speler in de Eredivisie meer overtredingen te verduren dan Hirving Lozano. In 7 duels werden er 22 bestrafte tackles op de Mexicaan gemaakt. Hij deelt die tweede plek samen met Thulani Serero van Vitesse.

Kaartenregen in Breda
Het was het weekend van de rode kaarten, maar ook het aantal gele kaarten was in speelronde 7 erg hoog. In totaal werden er afgelopen weekend 41 gele kaarten uitgedeeld. 7 daarvan – meer dan in elk ander duel- vielen in het duel NAC – PSV. 6 van de 7 kaarten werden getrokken in de tweede helft. De thuisploeg kreeg 3 keer geel en PSV viermaal.