Veertien op rij voor PSV? Alles over PSV - FC Twente

Veertien op rij voor PSV? Alles over PSV - FC Twente
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. PSV trapt de belangrijke maand februari af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De laatste drie ontmoetingen met de Enschedeërs eindigden in een 1-1 gelijkspel.

Dertien op rij
PSV verloor de afgelopen dertien ontmoetingen met de Tukkers niet één keer (W7-G6-V0). De laatste nederlaag dateert van 12 mei 2013 toen er met 3-1 werd verloren. Die wedstrijd stond ook in het teken van Mark van Bommel die zijn laatste officiële wedstrijd speelde. Hij ging destijds met een tweede gele kaart vroegtijdig van het veld.

Home sweet home
PSV verloor slechts twee van zijn laatste 69 thuisduels in de Eredivisie (W59-G8-V2). In beide gevallen werd er verloren van AZ. Op een zaterdag verloor PSV thuis voor het laatst op 13 maart 2014, toen het met 2-3 onderuit ging tegen NAC Breda.   

Doelpuntenmachine
De ploeg van Roger Schmidt scoorde in de laatste 25 Eredivisie-duels minimaal één keer. FC Twente heeft de afgelopen drie wedstrijden niet een keer het net weten te vinden. De Tukkers wachten al vijf wedstrijden op een overwinning.

De linkervleugelverdedigers van PSV
Philipp Max was dit seizoen betrokken bij elf Eredivisie-goals (vijf goals, zes assists). De laatste verdediger die bij zoveel doelpunten betrokken was is ook een PSV’er: Jetro Willems, die op dezelfde positie speelde, scoorde in het seizoen 2014-2015 twee keer en gaf dertien assists.

Luciano Narsingh
Een oude bekende keert zaterdagavond terug in Eindhoven. Luciano Narsingh is sinds deze winter door Feyenoord verhuurd aan FC Twente. Hij droeg van 2012 tot 2016 het shirt van PSV waarin hij  115 Eredivisie-duels speelde en 21 keer tot scoren kwam.

De tiende voor Malen?
Als Donyell Malen zaterdag tegen FC Twente weet te scoren wordt hij na Steven Berghuis en Dušan Tadic de derde speler die drie seizoenen op rij minstens tien goals in de Eredivisie maakt.