Vanaf 2001 ongeslagen tegen Sparta: Dit is wat je moet weten over Sparta Rotterdam - PSV

Vanaf 2001 ongeslagen tegen Sparta: Dit is wat je moet weten over Sparta Rotterdam - PSV
3 min

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Na Ajax en AZ speelt de club de derde Eredivisie-wedstrijd van het kalenderjaar tegen 2021 uit tegen Sparta Rotterdam.

Meeste overwinningen
PSV heeft in totaal 64 keer van Sparta Rotterdam gewonnen. De club zegevierde alleen vaker tegen FC Utrecht (68) en Willem II (65).

17 op een rij
PSV is ongeslagen in de laatste zeventien confrontaties in de Eredivisie met de ploeg uit het Rotterdamse stadsdeel Spangen (W14-G3-V0). De laatste nederlaag dateert van 3 november 2001, toen Sparta Rotterdam met 2-1 te sterk was op Het Kasteel.

Garant voor goals
Al 33 keer op rij wist PSV tot scoren te komen tegen de Rotterdamse formatie. Op 11 september 1993 lukte het PSV voor het laatst niet om te scoren in een onderling duel: 0-0. Het doelsaldo in de afgelopen 33 wedstrijden spreekt voor zich: 79 voor en 25 tegen.

Geen voorbeeld aan 2020 nemen
Ajax-uit en AZ-thuis werden beiden niet gewonnen door PSV. De club begon 2020 zonder winstpartij in de eerste drie duels (G2-V1).

Langslopende serie
De bovengenoemde serie van 17 duels is voor Sparta Rotterdam de langslopende serie van Eredivisie-wedstrijden zonder overwinning tegen een specifieke tegenstander.

Twee doelpunten voor Malen
Op 19 januari viert Donyell Malen zijn 22e verjaardag. De PSV-aanvaller heeft momenteel 28 Eredivisie-treffers voor PSV op zijn naam. Als hij zaterdag tweemaal scoort, is hij de zevende PSV’er met dertig Eredivisie-goals voor zijn 22e. De laatste speler die dat lukte in dienst van PSV, is Jürgen Locadia.

Max goud waard
Geen verdediger is dit Eredivisie-seizoen betrokken bij meer doelpunten dan Philipp Max (4 goals en 5 assists). In 2018-2019 waren er voor het laatst verdedigers betrokken bij tien Eredivisie-doelpunten. Twee daarvan waren PSV’ers: Angelino en Denzel Dumfries. Caner Cavlan van FC Emmen was de andere.

Naast Denzel Dumfries komt ook Joël Piroe zaterdag op een bekende plek. Vorig seizoen speelde de PSV-aanvaller op huurbasis voor Sparta Rotterdam. In achttien optredens voor de Rotterdammers kwam hij tot twee doelpunten. Dit seizoen staat de teller op twee treffers in zeven wedstrijden.