Van Ginkel zet volgende stap bij PSV

Van Ginkel zet volgende stap bij PSV
2 min
PSV1

Marco van Ginkel (27) keert op huurbasis terug naar PSV. De middenvelder van Chelsea krijgt van zijn club de ruimte om in Eindhoven de volgende stap in zijn herstel te zetten. 'Marco is in het verleden van grote waarde geweest voor PSV', legt Technisch Manager John de Jong uit. 'We kunnen hem nu helpen en dat doen we heel graag. Marco is nog niet inzetbaar, maar als de laatste fase van zijn herstel goed verloopt, kan hij na verloop van tijd een rol gaan spelen in onze A-selectie.'

Terugknokken
De achtvoudig international kende de laatste jaren veel blessureleed, maar heeft het gevoel dat hij dit nu achter zich heeft gelaten. “Ik zit nu in de eindfase van een individueel programma en verwacht over enkele weken aan te sluiten bij de trainingen van de A-selectie”, zegt Van Ginkel. “Ik moet straks onder meer weerstand gaan trainen in een wedstrijdselectie. PSV kan en wil me dit perspectief bieden en dat vind ik fantastisch. Ik ben hier twee keer kampioen van Nederland geworden en weet dat ik bij een fijne club de kans krijg om me helemaal terug te knokken. Dat Chelsea met me meedenkt in de vorm van een nieuwe verhuurperiode is hartstikke mooi. Dat tekent de goede verstandhouding die we na al die jaren hebben opgebouwd.”

Geen druk
PSV en Van Ginkel kiezen er bewust voor om geen tijdsbepaling aan het doel te koppelen. De Jong: “Marco komt van ver en het heeft geen zin om hem een bepaalde druk op te leggen. We hebben duidelijke, goede afspraken gemaakt. Ook met Chelsea. We gaan er nu alles aan doen om voor de betrokkenen een win-winsituatie te creëren.”