Van de Donk schittert in haar honderdste duel

Van de Donk schittert in haar honderdste duel
2 min

De OranjeLeeuwinnen hebben het EK-kwalificatieduel tegen Rusland met 2-0 gewonnen. In Eindhoven was er een glansrol voor oud-PSV’er Daniëlle van de Donk die haar honderdste interland speelde. PSV’ers Katja Snoeijs en Aniek Nouwen zagen Van de Donk scoren tegen de Russen. Vandaag keren zij weer terug bij de club.

Oranje O23 wint tweeluik
Joëlle Smits, Naomi Pattiwael en Kayleigh van Dooren speelden met Oranje O23 een tweeluik in en tegen Zweden. Er wordt gelijk gespeeld (2-2) en gewonnen (0-4), waarbij Smits in totaal drie goals voor haar rekening nam. Van Dooren gaf bij één van de treffers een assist. De drie PSV’ers maakten in beide wedstrijden minuten.

Oranje O19 naar Eliteronde
Dana Foederer en Lisan Alkemade kenden een succesvolle interlandweek met Oranje O19. Het team plaatste zich voor de volgende ronde van EK-kwalificatie na winst op Montenegro (9-0), Oekraïne (4-1) en Ierland (6-0). De PSV’ers startten twee duels in de basis en Foederer scoorde een goal in het duel tegen Ierland. 

Overige EK-kwalificatieduels
België won met Julie Biesmans in de basis het EK-kwalificatieduel in Roemenië met 0-1. Middenvelder Rachel Cuschieri verloor met Malta het EK-kwalificatieduel van Italië (0-2). IJsland won het EK-kwalificatieduel ruim van Letland (0-6), Anna Kristjansdóttir bleef op de bank. Verdediger Dominique Bond Flasza speelt een Olympisch kwalificatietoernooi van CONCACAF. Ze won met Jamaica van Cuba (12-1), Barbados (0-7), St. Lucia (0-11) en komt vandaag in actie tegen US Virgin Islands. Keepster Cecilia Santiago keert terug na een trainingskamp met de Mexicaanse ploeg.