Van Boscagli tot Mvogo: dit moet je weten over FC Twente - PSV

Van Boscagli tot Mvogo: dit moet je weten over FC Twente - PSV
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. De club hervat de competitie in Enschede tegen FC Twente. Vorig seizoen eindigde het duel in 1-1, iets wat vaker gebeurt.

Gelijkspel
Sinds de eeuwwisseling speelden PSV en FC Twente zestien keer gelijk in een onderling duel. Alleen Vitesse en FC Groningen deelden in deze periode vaker de punten (zeventien keer).

Ongeslagen in de Grolsch Veste
PSV is in de laatste zes uitduels tegen FC Twente ongeslagen (W3-G3). Voor de Tukkers is het de langstlopende reeks zonder thuiszege op een specifieke ploeg.

Voorsprong
PSV stond dit seizoen al 435 minuten op voorsprong in de Eredivisie. Er is één ploeg die langer de leiding in handen had in Eredivisie-duels: FC Twente. De Enschedeërs stonden al 459 minuten op voorsprong.

Ron Jans
FC Twente-coach Ron Jans bewaart geen goede herinneringen aan wedstrijden tegen PSV. Hij verloor in zijn trainershistorie al twintig keer van PSV. Alleen tegen Ajax stapte hij vaker als verliezer van het veld (21).

Even sterk
In 2020 maakt het PSV niet uit of het in het Philips Stadion of elders speelt. Zowel uit als thuis werden er tot dusver zeventien punten gepakt.

Clean sheet
PSV hield dit seizoen al vier keer de nul in de Eredivisie. Samen met Ajax en Vitesse voert de club op dat gebied de ranglijst aan.

28
Tot op heden deed Hoofdcoach Roger Schmidt al beroep op 28 spelers dit Eredivisie-seizoen. Dat is minstens vier meer dan iedere andere club.

Mvogo en Boscagli zekerheidjes
Doelman Yvon Mvogo is de enige PSV’er die in elk Eredivisie-duel aan de aftrap stond. Daarnaast is Olivier Boscagli de enige die in iedere Eredivisie-wedstrijd in actie kwam.