Van Bommel ziet team goed spelen, maar details verschil maken

Van Bommel ziet team goed spelen, maar details verschil maken
2 min

Hoofdcoach Mark van Bommel vond dat PSV niet had hoeven te verliezen van Inter. “Op details in bepalende momenten verlies je deze wedstrijd”, zei hij in de catacombe van het Philips Stadion, waar zijn ploeg woensdag met 2-1 verloor van de Italianen.

Complimenten 
Daarmee doelt Van Bommel op de treffers van Inter, die vooral voortkwamen uit opportunistisch spel van de bezoekers. “Ik denk dat we meer verdienden. We speelden goed”, complimenteerde Van Bommel zijn team. “Maar details op technisch vlak en op arbitraal niveau bepalen de uitslag.

Rood Handanovic
PSV had namelijk de pech dat Inter-doelman Samir Handanovic bij een stand van 1-0 niet met rood werd weggestuurd nadat hij Bergwijn middels een handsbal een grote doelkans ontnam. “Dat was rood”, vond Van Bommel. “Anders kan iedere keeper zomaar buiten de zestien hands maken. Steven is rechtsbenig. Hij draaide de bal om de keeper heen, waardoor hij een in veel betere positie stond. Dan was het 2-0 geweest. De 1-1 was bovendien buitenspel.”

Zoet baalt
Doelman Jeroen Zoet nam zichzelf de tweede treffer van de Italianen kwalijk. “k moet gewoon blijven staan, dan wordt het nooit een doelpunt', baalde Zoet bij Veronica. Bij de 1-1 lukte het Zoet niet om de bal te klemmen. “Het is een kloteavond. Ik ben bij die twee momenten betrokken, op Champions League-niveau wordt dat afgestraft. Je moet dan de knop omzetten en ik ben trots op het team en wat we hebben neergezet. Aan het einde van de streep wil je echter ook een mooi resultaat, dat is niet gelukt.”