Van Bommel vindt PSV niet ‘vast zitten’

Van Bommel vindt PSV niet ‘vast zitten’
2 min

Mark van Bommel is het niet eens met de kritiek op PSV. “Het team zit niet vast”, zei de hoofdcoach van PSV op de persconferentie op vrijdag. “De resultaten zitten vast.”

Mindere fase   
Op De Herdgang blikte Van Bommel uitgebreid vooruit op het treffen met Excelsior. Al ging het tijdens het persmoment meer over de vorm van zijn elftal dan de aanstaande tegenstander van PSV. Met puntverlies tegen FC Utrecht, sc Heerenveen en Feyenoord zit Van Bommels ploeg in de minste fase van het seizoen tot nu toe. “Maar het is niet zo dat we overhoop gespeeld worden”, begon Van Bommel.

Kritiek
“Als er kritiek is, onderbouwd met argumenten neem ik dat direct aan. Maar zo links en rechts wordt ook geroepen dat het slecht is. Of dat we er niet alles aan doen. Kritiek om de kritiek. Daar ben ik het mee oneens”, aldus Van Bommel, die zijn mening met voorbeelden onderbouwde. “De doelpunten die we tegenkrijgen vielen uit een corner, een counter en uit een aantal momenten dat we niet op staan te letten. Dat gebeurde voorheen ook, maar nu gaan de kansen er direct in. Het probleem is dat we daardoor in de achtervolging moeten. Dan ga je vaak wat geforceerder voetballen en lijkt het minder. Het oogt niet meer zo spektaculair als voor de winter.”

Wisselingen  
Jongelingen Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo gaven het spel van PSV afgelopen weken een impuls als ze invallen. Her en der gaan er stemmen op om hen of anderen te laten starten in het elftal dat Van Bommel in de regel niet vaak wijzigt. “Dat kan”, vindt Van Bommel. “Ik twijfel altijd over de opstelling. Dat heb ik vaker gezegd. Alle jongens die erin komen geven het elftal wat extra’s. Wij maken op basis van de tegenstander de afweging wat voor PSV het beste is.”