Van Bommel verwacht dat Fortuna verrast

Van Bommel verwacht dat Fortuna verrast
3 min

Voor Mark van Bommel is de aankomende wedstrijd een bijzondere. Jarenlang speelde de PSV- hoofdcoach voor Fortuna Sittard. Zaterdag keert hij terug op voor hem bekend terrein. “Ik denk dat Fortuna Sittard de verrassing wordt van dit seizoen.”

Opgegroeid    
Op 15 mei 1993 debuteerde Mark van Bommel in het betaald voetbal als speler van Fortuna Sittard door tegen Cambuur Leeuwarden in te vallen. Ruim vijftien jaar later staat hij tegen de Limburgers voor zijn eerste uitduel als hoofdcoach in de Eredivisie. “Van mijn 9e tot mijn 22e heb ik daar rondgelopen. Ik ben er letterlijk opgevoed. Door de trainers, door mijn medespelers. Wat je normaal gesproken thuis of op straat meekrijgt, kreeg ik mee bij Fortuna.”

Zijn bezoek aan het Fortuna Sittard Stadion zal volgens Van Bommel dan ook voelen als thuiskomen, al speelde hij nooit een officieel duel in het huidige stadion van de promovendus. “Voor mij was het de oude Baandert, daar kon het echt spoken met een zwaar, zompig veld. Daar wilde je als tegenstander niet graag naartoe.”

Verrassing      
Dat zal zaterdagavond wat anders zijn, weet ook Van Bommel die zijn elftal waarschuwt voor de club waar hij opgroeide. “Ik vind dat zij een beetje worden onderschat. Het is een degelijk, goed voetballend elftal met spelers die écht het verschil kunnen maken. Ik denk dat zij de verrassing worden van het seizoen. Met mijn achtergrond gun ik ze dat natuurlijk van harte. Maar ik wil uiteraard dat de punten mee naar Eindhoven gaan.”

Daarvoor wil Van Bommel voortborduren op het laatste half uur van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van afgelopen weekend. “Het was niet zo dat het in het eerste uur helemaal niets was hoor, maar ik denk dat we beter kunnen dan dat. Soms is het ook gewoon zo dat je geduld moet hebben om openingen te vinden. Het is ook een kwaliteit om de momenten te herkennen waarin je kunt toeslaan. Utrecht zakte ver terug op eigen helft, je kunt dan ook zeggen dat het knap is dat we er uiteindelijk doorheen komen.”

Wijzigingen  
Rekening houden met de ontmoeting in de UEFA Champions League play-off zal Van Bommel niet doen. “Als je fit bent, zoals we allemaal zijn, kun je gewoon drie wedstrijden in een week spelen. Of ik wijzigingen doorvoer, hangt af van de wedstrijd. Ik denk dat we inmiddels zover zijn dat iedereen weet wat 'ie moet doen. Ongeacht wie er inkomt.”