Van Bommel trots op elftal en fans

Van Bommel trots op elftal en fans
2 min

Hoofdcoach Mark van Bommel kon niet anders dan zijn elftal complimenteren met het optreden tegen Tottenham Hotspur. “We vochten als leeuwen.”

‘Alles aan gedaan’  
Dat zei Van Bommel op de persconferentie na afloop van de nipte nederlaag (2-1). “We hebben er alles aan gedaan om een resultaat te halen”, vervolgde hij. “Natuurlijk krijgt Tottenham kansen, maar onze doelman (Jeroen Zoet, red.) stond geweldig te keepen. We hebben met heel ons hebben en houwen gespeeld voor het resultaat. Dat deed iedereen.”

Aandringen   
Na de vroege openingstreffer van Luuk de Jong drong de thuisploeg al snel aan, na rust deden ze er nog een tandje bovenop. “We wilden niet zo ver naar achter staan, maar Spurs is zo’n goed team. Zij dwingen je om te verdedigen. Dat deden we lange tijd heel goed en na de 1-1 konden we zelfs nog de 1-2 maken. Dat zou misschien wat onverdiend zijn geweest, maar toch. We hebben ons van onze beste kant laten zien. Niet alleen vanavond. Misschien hadden we wat meer verdiend in deze groep, maar we spelen tegen de beste teams van Europa.”

Supporters 
Van Bommel wilde daarnaast nog stilstaan bij de fantastische steun van de PSV-supporters in Londen. “Zij stonden de hele wedstrijd achter het team en gaven ons na afloop een staande ovatie. Fantastisch. Het leek wel een thuiswedstrijd. De wisselwerking tussen de jongens en het publiek is hartstikke mooi.”