Van Bommel en De Jong blij met discipline

Van Bommel en De Jong blij met discipline
2 min

Lange tijd speelde Vitesse met tien man, maar dat maakte de wedstrijd voor PSV niet gemakkelijker. Dankzij een spitsengoal van Luuk de Jong bleven de drie punten zaterdagavond toch in het Philips Stadion. “Wij bleven loeren op die ene kans.”

Complimenten Vitesse
Dat zei de aanvoerder van PSV bij FOX Sports. Daar gaf hij Vitesse ook de complimenten. “Wij kunnen altijd een goal maken, maar het komt niet vanzelf. Vitesse heeft het na de rode kaart (van Doekhi na 15 minuten, red.) heel knap compact gehouden. Het was moeilijk om erdoorheen te voetballen. Het was heel taai”, aldus De Jong die rond de 70e minuut goed anticipeerde op een voorzet van Hirving Lozano. “Een goede bal ja”, lachte De Jong. “Ik hou van dit soort voorzetten. Daar anticipeer ik altijd op en dit keer maak ik ‘m goed af.”

‘Geduld sleutelwoord’
Hoofdcoach Mark van Bommel complimenteerde de discipline die zijn ploeg toonde. “We hebben het geduldig gedaan”, zei de trainer na afloop van de wedstrijd. “We moesten hen min of meer omsingelen om een overtal te kunnen creëren. Dat hebben we goed uitgevoerd. Geconcentreerd en gedisciplineerd. Dat is niet makkelijk. Vitesse is gewoon een hele goede ploeg. Ik ben blij dat we gewonnen hebben. 11 gespeeld, 33 punten.”