Van Bommel complimenteert ploeg: ‘Ze willen’

Van Bommel complimenteert ploeg: ‘Ze willen’
2 min

Onverstoorbaarheid. Mark van Bommel hamert al weken op die instelling bij zijn spelers. Welke ploeg het ook treft, PSV moet altijd hetzelfde kunnen opbrengen. Tegen Willem II zag de coach een onverstoorbaar optreden van zijn team. Een fraai bovendien: 6-1. “Je ziet het aan de jongens. Ze willen.”

Stoplicht   
Dat zei Van Bommel op de persconferentie in het Philips Stadion. “6-1 winnen na een Europese week waarin je je kwalificeert voor de Champions Laegue, een week waarin we op donderdag horen dat we tegen drie topclubs gaan spelen. Dan is een thuiswedstrijd tegen Willem II niet zomaar makkelijk”, vervolgde Van Bommel, die bestreed dat hij motivatieproblemen verwachtte. “Verre van. Maar spelers komen bij de bakker, staan stil bij een stoplicht en krijgen dan alleen maar dingen over de Champions League te horen.”

Compliment     
“We begonnen ook niet goed, kregen een grote kans tegen”, zag Van Bommel. “Maar daarna spelen we zoals we willen spelen. Met mooie aanvallen. Ik moet de spelers een compliment geven met de manier waarop ze willen voetballen. Dat merk je ook aan het publiek. Dat waardeert dit. Maar we kunnen beter. Wij kunnen dit spel nog langer volhouden, nog beter uitvoeren. Maar goed, als je 6-1 wint”, lachte de hoofdcoach uiteindelijk.