Van Bommel blikt vooruit: Ihattaren terug

Van Bommel blikt vooruit: Ihattaren terug
3 min

Hoofdcoach Mark van Bommel blikte vrijdagmiddag op De Herdgang vooruit op de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Daarin hoopt PSV met een overwinning het goede gevoel weer te krijgen. ‘Ik denk dat de resultaten verklaarbaar zijn’, zei Van Bommel doelend op het drieluik van vorige week.

Het verhaal
Dat drieluik was tegen FC Utrecht, LASK Linz en AZ. Die werden door PSV niet gewonnen, maar van een patroon is er volgens de hoofdcoach geen sprake. De wedstrijden op zichzelf vertellen het verhaal vindt Van Bommel. “Tegen Linz vond ik ons heel goed spelen, die moet je normaal gesproken winnen. Tegen Utrecht kregen we twee rode kaarten, eigenlijk in een fase waarin iedereen voelde dat we gingen scoren. En tegen AZ speelden we zeventig minuten met tien man in een opstelling die door omstandigheden volledig anders was dan een week eerder.”

Realiteit
De harde realiteit is dat PSV twee keer verloor. “3-0 en 0-4, dat zijn harde cijfers”, zei Van Bommel. “De kans dat je tegendoelpunten krijgt is groter als je met minder man speelt. Het is niet zo dat ik nu pas ga kijken wat ik moet veranderen. Dat is een constant proces. Ik verwacht niet dat mijn spelers iedere wedstrijd top zijn. Dat wil ik wel, maar dat kan niet. Dat lukt geen mens. Ik verwacht wel dat ze alle elf hun taak goed uitvoeren. Als ze dat doen en ze zijn alle elf top, dan speel je de perfecte wedstrijd. Je moet constant doorontwikkelen. Juist ook als het goed gaat.”

Afwezigen     
Wat niet helpt is dat Van Bommel geen beroep kon doen op enkele vaste krachten. De hoofdcoach verwelkomde op de training wel weer Mohamed Ihattaren. De middenvelder miste vorige week nog het duel met AZ, maar lijkt fit genoeg om zaterdag in Rotterdam zijn rentree te maken. Dat geldt waarschijnlijk niet voor Donyell Malen. “Daar kan ik niet veel over zeggen. De kans dat hij morgen speelt is niet groot”, aldus Van Bommel over zijn spits. Steven Bergwijn is er in ieder geval zeker niet bij. “Anders zou hij wel in de voorselectie van Oranje zitten”, verklaart de hoofdcoach, die daarnaast Nick Viergever, Jorrit Hendrix en Ryan Thomas door schorsingen mist tegen Sparta.