'Unnerstall kan uitgroeien tot populaire goalie'

'Unnerstall kan uitgroeien tot populaire goalie'
3 min

De media berichten iedere dag uitvoerig over het wel en wee van PSV. De analyses over aanstaande en gespeelde duels of leukste interviews die zijn verschenen bundelen we en lees je via PSV.nl.

Faber zorgt voor nodige teamgeest
Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad concludeert dat PSV nog geen spectaculair voetbal op de mat legt, maar dat er wel weer een eenheid ontstaat. Volgens Elfrink komt dit mede door de goede resultaten van de afgelopen weken. 'Ook in Eindhoven doet winnen wonderen’, aldus de verslaggever. Lars Unnerstall ontvangt de nodige complimenten na zijn sterke optreden tegen FC Groningen. 'De keeper koppelt spierballen en soepelheid aan elkaar en heeft veel in zich om in Eindhoven tot een populaire goalie uit te groeien.'

Unnerstall in team van de week
Met zijn sterke optreden tegen FC Groningen heeft Lars Unnerstall hoge ogen gegooid bij het publiek. De lange sluitpost wist zijn doel schoon te houden en zo de drie punten veilig te stellen voor PSV. Onder andere Voetbal International en het Algemeen Dagblad hebben de Duitse doelman geselecteerd in het ‘Team van de Week’.

Mauro Junior maakt hattrick aan assists
De verhuurde Mauro Junior begon bij Heracles Almelo weer eens vanaf het middenveld nadat hij de afgelopen weken links in de voorhoede startte. Dit bleek een goede zet want de jonge Braziliaan kroonde zich tot koning van de assists, aldus Tubantia. Mauro stond drie keer aan de basis van een doelpunt. Uiteindelijk wonnen de Almeloërs met 4-2 van RKC Waalwijk.

Mauro Junior behoorde wederom tot de uitblinkers bij Heracles Almelo Mauro Junior behoorde wederom tot de uitblinkers bij Heracles Almelo

Pattiwael trefzeker voor Oranje
De Nederlandse Vrouwen onder 23 speelde de tweede wedstrijd van de trip naar Marbella tegen Noorwegen. De eerste wedstrijd tegen Zweden eindigde in een moeizaam gelijkspel. En ook de tweede partij bleef onbeslist. PSV-speelsters Naomi Pattiwael en Kayleigh van Dooren begonnen in de basis, Janou Levels betrad in de 67e minuut het veld. Pattiwael, die in de eerste wedstrijd vanaf de flank startte, begon deze wedstrijd in de spits. In de 25e minuut kopte zij een voorzet met het hoofd binnen en zette de 0-1 op het scorebord. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Smits maakt ook basisdebuut
Nadat Joëlle Smits afgelopen woensdag haar officiële debuut in Oranje heeft mogen maken begon ze tijdens de tweede wedstrijd van het Tournoi de France tegen Canada in de basis. De OranjeLeeuwinnen wisten ook deze wedstrijd niet te winnen. Net als tegen Brazilië eindigde de wedstrijd in 0-0. De derde wedstrijd voor Oranje wordt dinsdag gespeeld, ze treden dan aan tegen gastland Frankrijk.

Madueke voor het eerst in de basis
Na verschillende invalbeurten heeft Noni Madueke de volgende stap gemaakt. Hij mocht van trainer Faber voor het eerst vanaf het begin van de wedstrijd aan de aftrap verschijnen. Door een schorsing van Cody Gakpo en een lichte blessure bij Mohamed Ihattaren was Faber beperkt in zijn keuzes voor de voorhoede. Samen met Ritsu Doan mocht de nog 17-jarige Madueke de afwezigen Gakpo en Ihattaren vervangen.