Uitgelicht | Sevilla FC beschikt over luchtmacht en overvloed aan ervaring

Uitgelicht | Sevilla FC beschikt over luchtmacht en overvloed aan ervaring
3 min
PSV1

In de tweede speelronde van de UEFA Champions League neemt PSV het op tegen het Spaanse Sevilla FC. De ploeg van José Luis Mendilibar is matig aan het seizoen begonnen, maar beschikt nog altijd over uitzonderlijke kwaliteiten en bijzonder veel ervaring.

Met zeven punten uit evenveel wedstrijden, zijn de Rojiblancos nog niet erg gelukkig in La Liga. De stand van de Spaanse competitie kan verraderlijk zijn, want Sevilla FC heeft al een aantal keer bewezen vanuit een goede organisatie te kunnen voetballen. Zo werd er gelijkgespeeld tegen Manchester City en Atlético Madrid. Dit weekend verloor het door een eigen doelpunt in de slotfase met slechts 1-0 van FC Barcelona. 

Selectie
Hoewel Marko Dmitrović (31) het seizoen begon als eerste doelman, lijkt hij inmiddels te zijn gepasseerd door Ørjan Nyland (33). De Noor stond de afgelopen drie wedstrijden onder de lat en is naar alle waarschijnlijkheid ook dinsdagavond de keeper van dienst. 

Verdediging 
Mendilibar beschikt achterin over een bak ervaring. Centraal maken Sergio Ramos (37), Loïc Badé (23) en Nemanja Gudelj (31) de dienst uit. Zij worden op de flanken vrijwel altijd bijgestaan door Jesús Navas (37) en Marcos Acuña (31). Die laatste ligt er naar alle waarschijnlijkheid uit door een blessure. Hij wordt in dat geval vervangen door Adrià Pedrosa (25). 

Middenveld
Op het middenveld beschikt Sevilla FC eveneens over een aantal veteranen. Fernando (36) en Djibril Sow (26) gelden als de twee vaste controleurs. Een linie naar voren speelt Ivan Rakitić (35) als aanvallende middenvelder. En met Óliver Torres (29) hebben de Spanjaarden een waardige vervanger in huis voor de voormalig UEFA Champions League-winnaar.

Aanval

Voorin past Mendilibar de samenstelling van zijn flankspelers aan op de tegenstander. Puskas Award-winnaar Erik Lamela (31) wisselt stuivertje met Suso (29) op de linkervleugel. Rechts krijgt Lucas Ocampos (29) of Dodi Lukebakio (26) het vertrouwen, al speelt Dodi waarschijnlijk in de spits als Youssef En-Nesyri (26) geblesseerd afhaakt. De Marokkaans international was er tegen FC Barcelona niet bij, maar zit wel in de selectie voor het duel met PSV. Voormalig Real Madrid-speler Mariano Díaz (30) is ook een optie in de voor de punt van de aanval. 

De kracht van de Spanjaarden, die vorig jaar de UEFA Europa League wonnen, zit hem deels in de luchtmacht. De kopsterke Youssef En-Nesyri wordt constant gezocht met voorzetten. Tijdens standaardsituaties komt Sergio Ramos daar nog bij. 

Laatste vijf wedstrijden 
FC Barcelona 1-0 nederlaag | Almeriá 5-1 overwinning | Osasuna 0-0 gelijkspel | RC Lens 1-1 gelijkspel | Las Palmas 1-0 winst