Uitgelicht | Koploper RC Lens nog niet op stoom in Ligue 1

Uitgelicht | Koploper RC Lens nog niet op stoom in Ligue 1
3 min
PSV1

Met maar 29 tegendoelpunten en slechts één punt minder dan Paris Saint-Germain FC eindigde RC Lens vorig seizoen op de tweede plaats in de Franse Ligue 1. De ploeg uit Pas-de-Calais speelde drie seizoenen eerder nog op het tweede niveau. Lees hier alles over de huidige nummer 1 van Poule B.

Dankzij een gelijkspel in Sevilla en een overwinning op Arsenal FC heeft RC Lens momenteel vier punten in de UEFA Champions League. Daarmee bekleedt het de eerste plek. In de Franse competitie is het vooralsnog minder succesvol. Na negen speelrondes heeft de ploeg van Franck Haise evenveel punten. De trainer die de voorkeur geeft aan een 3-4-2-1-systeem zag afgelopen zomer een aantal belangrijke krachten vertrekken. 

Keepers
Het doel wordt bewaakt door de 29-jarige Brice Samba. De aanvoerder is bezig aan zijn tweede seizoen bij ‘sang et or’. Vorig seizoen hield hij in 37 competitiewedstrijden vijftien keer de nul.

Verdediging
Achterin kiest Haise doorgaans voor drie centrale verdedigers. Jonathan Gradit (30) staat meestal opgesteld als de rechterverdediger, op links speelt Facundo Medina (24) en daartussenin is plek voor de Oostenrijkse Kevin Danso (25). Met Oezbeek Abdukodir Khusanov (19) heeft RC Lens nog een verdediger achter de hand. 

Middenveld
In de zomer vertrok Seko Fofana voor een flink bedrag naar Al-Nassr. Haise beschikt op de twee posities voor de verdediging over een aantal nieuwe namen, maar beschikt ook over routine. Salis Abdul Samed (23) is bezig aan zijn tweede seizoen in Franse dienst. Hij wordt doorgaans vergezeld door aankoop Andy Diouf (20). Op de flanken dragen Deiver Machado (30) en Przemysław Frankowski (28) zowel offensief als defensief hun steentje bij. 

Aanval
Met 21 competitiedoelpunten had Loïs Openda een mooi aandeel in het succeseizoen. De spits werd opgemerkt en overgenomen door RB Leipzig. RC Lens heeft met de 20-jarige Elye Wahi flink geïnvesteerd in een geschikte opvolger. De jonge spits wordt bijgestaan door Florian Sotoca (29) en Adrien Thomasson (29) die vlak achter hem opereren. 

Laatste vijf wedstrijden
Havre AC 0-0 gelijkspel | LOSC Lille 1-1 gelijkspel | Arsenal FC 2-1 overwinning | RC Strasbourg 0-1 overwinning | Toulouse FC 2-1 overwinning.