Uitgelicht | De resultaten van Sevilla FC sinds het gelijkspel in Eindhoven

Uitgelicht | De resultaten van Sevilla FC sinds het gelijkspel in Eindhoven
2 min
PSV1

In de vijfde groepswedstrijd in de UEFA Champions League neemt PSV het op tegen Sevilla FC. Sinds het thuisduel van 3 oktober (2-2) is er behoorlijk wat veranderd bij de Spanjaarden, waar een trainerswissel zorgde voor een compleet andere speelstijl. Hoe verging het Sevilla FC sinds het duel in het Philips Stadion?

Sevilla FC bekleedt momenteel de laatste plaats in Poule B van de UEFA Champions League. De club uit Andalusië heeft woensdagavond een overwinning nodig om zicht te houden op Europese overwintering. Voor PSV geldt dat een overwinning een grote stap is richting de volgende ronde in het hoogste Europese clubtoernooi. In het vorige duel trof PSV een tegenstander die vooral loerde op de tegenaanval. Bijna twee maanden en een trainer verder spelen de Spanjaarden juist op balbezit. 

Sinds het duel in Eindhoven speelde Sevilla FC zes wedstrijden in La Liga. Vijf keer werd er gelijkgespeeld en afgelopen weekend werd er met 2-1 verloren van Real Sociedad. Zowel Jesús Navas als Sergio Ramos pakte een rode kaart in dat duel. Sevilla FC bezet momenteel met twaalf punten de dertiende plaats in de Spaanse competitie. 

Ervaren ploeg die zelden verliest 
In de UEFA Champions speelde Sevilla FC twee duels met Arsenal FC. Zowel in Spanje als in Engeland werd er verloren van de groepsleider. De enige overwinning sinds 3 oktober boekte Rojiblancos in het bekertoernooi. Daar werd met 3-0 gewonnen van Club Deportivo Quintanar. Het gebrek aan sportief succes aan Spaanse zijde betekent niet dat PSV woensdagavond een makkelijke wedstrijd tegemoet gaat. Hoofdcoach Diego Alonso heeft de beschikking over een zeer ervaren ploeg. Vorig jaar verloor PSV met 3-0 in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán alvorens de Andalusiërs de UEFA Europa League wonnen. En hoewel Sevilla FC momenteel weinig wedstrijden wint, verliest het bijna net zo zelden.