UEFA Youth League | PSV O19 verslaat leeftijdsgenoten Arsenal FC

Jeugd

PSV O19 heeft in Londen de leeftijdsgenoten van Arsenal FC met 2-1 opzij gezet. De jeugdploeg wint zodoende de eerste groepswedstrijd in de UEFA Youth League en geeft het goede voorbeeld aan PSV 1, dat vanavond in het Emirates Stadium tegen Arsenal speelt.

Hoewel PSV er met de eindzege vandoor gaat, is het Arsenal-speler Ethan Nwaneri die de score opent. Doelman Niek Schiks laat zich niet nog een keer passeren en met een aantal goede reddingen koopt hij tijd voor zijn ploeggenoten om iets terug te doen. Met succes, want Emir Bars schiet zijn ploeg nog voor rust naar gelijke hoogte.

In de tweede helft heeft PSV het overwicht en hebben de talenten van Hale End weinig in te brengen. Jason van Duiven maakte gebruik van het overwicht en doet waar hij bekend om staat: scoren. Vanuit een prachtige vrije trap bezegelt hij de eerste wedstrijd in de UEFA Youth League met een overwinning.

Schiks; Rovers (60’ Waayers), Van de Blaak, Dams (93’ Van der Plas), Tytens; Abed, Kuhn (70’ Raap), Land; Van Duiven, Simons (46’ Van den Berg), Bars.