UEFA Youth League | PSV O19 uitgeschakeld na nederlaag in laatste speelronde

Jeugd

PSV O19 heeft de cruciale wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten Arsenal FC verloren. Op PSV Campus De Herdgang gingen beide ploegen nog rusten met een gelijke stand, maar in de tweede helft werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Engelsen. In de 3-1 nederlaag tekende Jesper Uneken voor het doelpunt van PSV.

Met amper vijf minuten op de klok brak Charles Sagoe door na een splijtende dieptepass. Oog in oog met PSV-doelman Roy Steur vond hij zijn collega-aanvaller Amario Cozer-Duberry. Hij kon voor een leeg doel inschieten.

De formatie van Vincent Heilmann moest dus op zoek naar de gelijkmaker. Julian Kwaaitaal kreeg een uitgelezen mogelijkheid in de 29e minuut, maar schoof de bal een meter voorbij de paal. Zo’n drie minuten later was de jonge buitenspeler het middelpunt van de feestvreugde: na een verre uitworp van Roy zette Julian een knappe rush neer, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de lat. Jesper Uneken reageerde vervolgens het meest alert en kopte PSV O19 langszij. In het restant van de eerste helft kreeg het beloftenteam meermaals de kans op de 2-1, maar het bleef gelijk.

Beslissing
Tijdens de rust werd er in Frankrijk afgefloten tussen groepsgenoten RC Lens en Sevilla FC. Daar bleven beide ploegen steken op 1-1, waardoor een zege voor PSV overwintering in het jeugdtoernooi zou betekenen. Daarvoor moest de ploegwel eerst winnen. Toch was het Arsenal FC die in de 68e minuut voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong kwamen: wederom was Amario Cozer-Duberry trefzeker, deze keer met een schot van buiten het zestienmetergebied. Waar PSV in de eindfase van de eerste helft tot veel kansen kwam, deden de mogelijkheden zich in de tweede helft een stuk minder voor. De tegenstander uit Londen slaagde er zelfs in de score uit te breiden naar 3-1. Verdediger Josh Nicols nam die treffer voor zijn rekening.