Transfer | Vertessen vertrekt naar FC Union Berlin

Transfer | Vertessen vertrekt naar FC Union Berlin
2 min
PSV1

De wegen van PSV en Yorbe Vertessen gaan scheiden. De Belg maakt, na vijftien jaar trouwe dienst, de overstap naar FC Union Berlin. De vliegensvlugge aanvaller won één keer de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Het avontuur van Yorbe bij PSV begon in 2009, toen hij zich bij PSV Academy voegde. De aanvaller doorliep alle jeugdteams en tien jaar na zijn komst maakte hij bij Jong PSV zijn debuut in het betaald voetbal. Zijn periode in de Keuken Kampioen Divisie bleef beperkt tot veertien wedstrijden, want in 2020 deed toenmalig Hoofdcoach Roger Schmidt voor het eerst een beroep op de aanvaller. Na twee verdienstelijke jaren bij de A-selectie vertrok hij in de winter van 2022-2023 op huurbasis naar Union-Saint Gilloise.

Remontada in Sevilla

Dit seizoen gold Yorbe onder Hoofdcoach Peter Bosz wederom als een waardevol onderdeel van de selectie. Hoewel hij niet altijd een basisplaats genoot, stond hij er altijd als het nodig was. Een van zijn meest memorabele momenten voor PSV is ongetwijfeld het uitduel in de UEFA Champions League met Sevilla FC. Daar forceerde Yorbe een eigen doelpunt van Nemanja Gudelj en was hij aangever van de winnende treffer. De aanvaller kwam in totaal 102 wedstrijden in actie voor PSV 1. Daarin scoorde hij achttien keer en gaf hij tien doelpunten aan.

Inzet en toewijding
Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Almere City reisde de Vlaming af naar Berlijn, waarna de blessure van Noa Lang alsnog roet in het eten dreigde te gooien. PSV is Yorbe dankbaar voor zijn inzet en toewijding van de afgelopen vijftien seizoenen en verleent hem de vrijgeleide om zijn gewenste transfer te kunnen maken. Succes in je verdere carrière, Yorbe.