Transfer | Sisca Folkertsma keert terug bij PSV Vrouwen

Transfer | Sisca Folkertsma keert terug bij PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

PSV versterkt de vrouwentak met middenveldster Sisca Folkertsma. De 27-jarige voormalig Europees kampioene wordt overgenomen van Feyenoord Vrouwen. Ze heeft haar handtekening gezet onder een driejarig contract.

Sisca begint aan haar tweede termijn bij PSV Vrouwen. De twaalfvoudig Nederlands international was van 2015 tot 2017 namelijk al actief in het rood-wit. Destijds maakte ze 11 doelpunten in 54 wedstrijden. Sisca speelde sindsdien voor Ajax, FC Twente, FC Girondins de Bordeaux en Feyenoord. Ze begon haar loopbaan bij sc Heerenveen. 

Ervaring en stabiliteit
“Het voelt als thuiskomen en ik ben heel blij om hier weer te zijn”, vertelt Sisca na het ondertekenen van haar contract. “Ik heb PSV de afgelopen jaren gevolgd en ik denk dat hier iets moois ontstaat. Er zijn grote stappen gezet en er zit veel toekomst in het elftal, waar ik ervaring en stabiliteit aan wil toevoegen.”

Technisch Manager Maud Roetgering is blij met de komst van Sisca. “We halen een ervaren middenveldster in huis met veel overzicht, loopvermogen en duelkracht. Ze kent PSV al en weet precies wat er hier van haar wordt gevraagd. We kijken er naar uit om haar voor ons te zien spelen.”