Transfer | Renate Jansen tekent tweejarig contract bij PSV

Transfer | Renate Jansen tekent tweejarig contract bij PSV
2 min
Vrouwen

PSV heeft 65-voudig Oranje-international Renate Jansen gecontracteerd. De 33-jarige aanvaller komt transfervrij over van FC Twente, waar ze de afgelopen negen jaar actief was. In die periode speelde ze 240 wedstrijden waarin ze 130 keer het doel trof. Renate heeft tot medio 2026 getekend.

Renate Jansen heeft in Nederland al alles gewonnen wat er te winnen valt. Van 2008 tot medio 2015 stond ze onder contract bij ADO Den Haag, waar ze een landstitel en twee KNVB Bekers won. Bij FC Twente voegde ze daar nog vier landstitels, drie Eredivisie Cups, twee supercups en één beker aan toe. 

Naast haar vele nationale titels heeft Renate ook verschillende internationale successen geboekt. Zo was ze onderdeel van de OranjeLeeuwinnen op het gewonnen EK van 2017 en van de selectie die tweede werd op het WK in 2019. Ze kwam ook in actie op de Olympische Spelen van 2020 in Japan, het EK in 2022, het WK in 2023 en de UEFA Women’s Nations League van 2024.

Buitenkans
Met Jansen voegt Technisch Manager Maud Roetgering flink wat ervaring aan de selectie toe. “Renate is een grote naam in het vrouwenvoetbal. Ze heeft ontzettend veel kwaliteiten en haar cijfers en prijzenkast weerspiegelen dat. Het was een buitenkans om haar aan te trekken en die hebben we met beide handen aangegrepen. Dat het is gelukt zegt wat over het project waarmee we bezig zijn. We kijken er enorm naar uit om haar in actie te zien.”

Renate maakte er bij haar vertrek bij FC Twente geen geheim van dat ze graag een keer in het buitenland wilde spelen. Ze legt uit waarom ze nu toch voor PSV kiest. “Ik moest er wel even over nadenken, want je wilt je carrière mooi afsluiten en ik had eigenlijk bedacht dat ik dat het beste in het buitenland kon doen. Dat ik nu toch hier zit, zegt eigenlijk alles. PSV is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Nu is het de volgende stap om kampioen te worden. Die uitdaging spreekt mij enorm aan. Daarom heb ik voor PSV gekozen.”