Transfer | PSV Vrouwen neemt Sara Thrige over van AC Milan

Transfer | PSV Vrouwen neemt Sara Thrige over van AC Milan
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zich versterkt met rechtsback Sara Thrige. De 27-jarige Deense international komt over van AC Milan, waar ze sinds 2021 onder contract stond. Sara heeft getekend tot medio 2025.

De in Farsø geboren Sara begon haar profcarrière bij Team Viborg en KoldingQ, twee teams in de hoogste Deense divisie. In de zomer van 2017 voegde ze zich bij Fortuna Hjørring, waar ze in vier jaar twee keer de competitie en eenmaal de Deense beker won. Bovendien nam ze deel aan de UEFA Women's Champions League. 

In totaal speelde de rechtsback 59 keer voor AC Milan, waarin ze vier keer tot scoren kwam. Sara maakte in 2016 op twintigjarige leeftijd haar debuut in het nationale vrouwenelftal van Denemarken. Inmiddels kwam ze 24 interlands in actie en kwam ze twee keer tot scoren. 

Hoogste niveau
Technisch Manager Maud Roetgering is ervan overtuigd dat Sara een waardevolle toevoeging is aan de selectie: “Ze heeft jaren op het hoogste niveau gespeeld en is gewend aan een ontzettend hoog tempo. We zijn erg blij dat we zo’n ervaren speelster vanaf nu voor PSV Vrouwen speelt.” 

Sara kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan: “Dit voelt als een goede plek, met geweldige faciliteiten en mensen. Ik denk dat PSV een mooie tijd tegemoet gaat, dus ik ben erg blij dat ik daar nu onderdeel van uitmaak. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

psvvrouwen
Vrouwen
transfer