Transfer | PSV verkoopt Xavi Simons aan Paris Saint-Germain

Transfer | PSV verkoopt Xavi Simons aan Paris Saint-Germain
1 min
PSV1

De wegen van PSV en Xavi Simons gaan scheiden. Paris Saint-Germain haalt de talentvolle middenvelder na een jaar terug naar Frankrijk. Zodoende komt er een einde aan een kort, maar bijzonder dienstverband van de 20-jarige spelmaker.

Al jaren gold Xavi Simons als een van de meest opvallende talenten van Europa, maar in Parijs kwam het nog niet tot een definitieve doorbraak. Bij PSV groeide hij uit tot een van de steunpilaren van de selectie en smaakmaker van de Eredivisie. Hij werd de eerste tiener in twintig jaar tijd met minimaal tien competitiedoelpunten voor de club. In de 2-1 overwinning op AZ, zijn laatste officiële wedstrijd, nam hij beide doelpunten voor zijn rekening. 

Uiteindelijk kwam hij tot twintig doelpunten en twaalf assists in vijftig wedstrijden. Zijn prestaties werden onder andere beloond met twee uitverkiezingen tot Eredivisiespeler van de Maand. Mede dankzij zijn inzet won PSV de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. PSV wenst hem het allerbeste toe met het vervolg van zijn carrière.